“Mund të përpiqesh të bësh shumë gjëra për t’u përshtatur. Por kur shikohesh në pasqyrë…”/ Thënie për Guximin

©DeAgostini/Getty Images

Në një pikë të caktuar të rrugëtimit tonë na duhet të takohemi me dyshimet, lodhjen, dëshpërimin, frikën dhe atë idenë se çfarë do të mendojnë të tjerët nësë dështojmë.

Në fakt, mençuritë e mbledhura sot, kanë vetëm një mision: të të japin forcën e nevojshme intelektuale për të kuptuar se dështimi vjen, në fakt, vetëm atëherë kur ndalojmë përpjekjet.

Mund të përpiqesh të bësh shumë gjëra për t’u përshtatur. Por kur shikohesh në pasqyrë, ai është personi të cilin nuk mund ta gënjesh.

Ka qenë një luftë e vazhdueshme, një luftë me frikën. Ata që kanë guximin ta pushtojnë bëhen të lirë dhe ata që janë pushtuar prej saj detyrohen të vuajnë derisa të kenë guximin ta mposhtin atë.

Të përmbahesh kur të gjithë të tjerët do mendojnë se po ndahesh copash, kjo është forca e vërtetë.

Nuk ka asgjë jashtë vetes që mund t’ju ndihmojë të bëheni më mirë, më të fortë, më të pasur, më të shpejtë ose më të zgjuar. Gjithçka është brenda.

E vërteta nuk është ajo që dëshiron të jetë; është ajo që është, dhe ju duhet të përkuleni nën fuqinë e saj ose të jetoni një gënjeshtër.

Mund të duket e vështirë në fillim por gjithçka është e vështirë në fillim.

Mundimi dhe rreziku janë çmimi i lavdisë, por është gjë e madhe të jetosh me guxim dhe të vdesësh duke lënë një famë të përjetshme.

Këmbëngulni që sot ta kapërceni veten e një dite më parë.

Djersit më shumë gjatë paqes dhe gjakosu më pak gjak gjatë luftës.

Unë nuk kam frikë nga njeriu që ka praktikuar 10 000 goditje nga një herë, por kam frikë nga njeriu që ka praktikuar një goditje 10 000 herë.

Luftëtari i suksesshëm është njeriu mesatar, me vëmendje shqiponje.

Disiplina është miku juaj më i mirë. Do të kujdeset për ty, ashtu si asgjë tjetër nuk mundet.

Unë nuk kam frikë nga një ushtri luanësh të udhëhequr nga delet; Kam frikë nga një ushtri delesh e udhëhequr nga një luan.

Nuk ka asgjë të pamundur për atë që do të përpiqet.

Me qëndrimin e duhur, kufizimet e imponuara nga vetja zhduken.

Dija nuk është e mjaftueshme, ne duhet të aplikojmë. Vullneti nuk është i mjaftueshëm, ne duhet të bëjmë.

Për të fituar çdo betejë, duhet të luftosh sikur ke vdekur tashmë.

Ai që nuk ka vuajtur kurrë nuk do ta zbusë mjaftueshëm karakterin e tij.

Të gjithë burrat vdesin, por jo të gjithë jetojnë vërtet.

Luftëtari ka qetësi shpirtërore, sepse ata e dinë se ekziston gjithmonë një mënyrë për të gjetur dritën, edhe në mes të errësirës më të madhe.

Të gjithë duam të marrim autostradën me katër korsi, por gjithmonë e shmangim lopatën. E tëra që bëra ishte të merrja atë lopatë dhe të bëja rrugën time.

I vetmi person që do të ma kthente jetën isha unë.

Ka vetëm një luftë të mirë dhe një vdekje të mirë për atë, jeta e të cilit është dhënë ndaj fisnikërimit.

Shumica e njerëzve preferojnë të jetojnë në parashikueshmërinë e robërisë sesa të rrezikojnë pasigurinë që vjen në një luftë për liri.

Spartanët nuk pyesin sa armiq janë, por ku janë ata.

Të fajësosh të tjerët është një akt frikacaku. Ne fajësojmë në një përpjekje për të fshehur turpin. Kjo nuk është mënyra e luftëtarit.

Luftëtari e kupton që faji nuk është thjesht heqja dorë nga përgjegjësia, por heqja dorë nga pushteti.

Të gjithë kemi aftësinë për të ardhur nga asgjëja.

Njihni veten tuaj, njihni armikun tuaj. Një mijë beteja, një mijë fitore.

A mund ta imagjinoni se çfarë do të bëja nëse do të bëja gjithçka që mundem?

Një njeri me të vërtetë i guximshëm është gjithnjë i qetë; asgjë nuk prish qëndrueshmërinë e shpirtit të tij. Ne e admirojmë atë si vërtet të madh, i
cili, në praninë kërcënuese të rrezikut ose vdekjes, ruan zotërimin e tij.

Frikacakët vdesin shumë herë para vdekjes së tyre; trimi kurrë nuk e shijon vdekjen por vetëm një herë.

Nëse nuk e bëni punën, bota nuk do ta shohë kurrë vizionin tuaj.

Kundërshtarët e vërtetë dhe të rrezikshëm me të cilët përballemi në jetë janë frika, zemërimi, konfuzioni, dyshimi dhe dëshpërimi. Nëse kapërcejmë ata armiq që sulmojnë nga brenda, mund të arrijmë një fitore të sigurt mbi çdo sulm nga jashtë.

Duhet ta kuptoni që ka më shumë se një shteg në majë të malit.

Unë ose do të gjej një mënyrë, ose do ta shpik.

Shtatë herë poshtë, tetë herë lart.

Ju nuk e “gjeni” kohë për të bërë atë që është e rëndësishme. Ju e krijoni kohën.

Unë shqetësohem më shumë për atë që ata nuk mund të shohin sesa për atë që munden.

Perënditë na kanë zili. Ata na kanë zili sepse çdo moment mund të jetë i fundit. Gjithçka është më e bukur sepse jemi të dënuar.

Fitorja e nesërme është praktika e sotme.

Kur bëhet fjalë për stresin, mos e luftoni. Kthejeni në vetvete dhe përdoreni atë. Përdoreni atë për ta bërë veten më të mprehtë dhe më vigjilent. Përdoreni atë për ta bërë veten të mendojë më shumë dhe të mësojë më shumë.

Mundësitë shumëfishohen ndërsa kapen.

Çdo gabim ju mëson diçka të re për veten tuaj. Nuk ka asnjë dështim, mos harroni, përveç nëse nuk përpiqeni më. Është guximi për të vazhduar që vlen.