“Në fillim harron emrat, pastaj harron fytyrat. Më pas harroni të tërhiqni zinxhirin…”/ Thëniet më të Bukura të Burns

©Wikimedia Commons

Vetullat e tij të harkuara u bënë marka të njohura tregtare për më shumë se tre të katërtat e një shekulli. Ai dhe gruaja e tij Gracie Allen u shfaqën në radio, televizion dhe film si dyshja e komedisë Burns dhe Allen.

Ai ishte një komedian, aktor, këngëtar dhe shkrimtar amerikan, dhe një nga të paktët argëtues, karriera e të cilit përfshiu me sukses vaudeville, radio, film dhe televizion.

Për kënaqësinë tuaj kemi sjellë thëniet më të bukura të tij.

Në fillim harron emrat, pastaj harron fytyrat. Më pas harroni të tërhiqni zinxhirin lart dhe më në fund, harroni ta ulni atë poshtë.

Një çift i martuar që luan letra së bashku është thjesht një luftë që nuk ka filluar ende.

Për sa kohë që jeni duke punuar, ju qëndroni të rinj.

Jini i shpejtë për të mësuar dhe i mençur për të ditur.

Sigurohuni që të vendosni një kolonjë të mirë, një locion të mirë pas rroje dhe një deodorant të fortë nën sqetull. Dhe mund të jetë një ide e mirë të vishni disa rroba gjithashtu.

Bridge është një lojë që ndan burrat nga djemtë. Ajo gjithashtu ndan burrat dhe gratë.

Deri në moshën 93-vjeçare, isha tkurrur shumë. Makina ime njihej si Phantom Cadillac. Njerëzit e shihnin atë duke lëvizur dhe betoheshin se nuk kishte shofer.

Përcaktoni qartë qëllimet e biznesit tuaj në mënyrë që të tjerët t’i shohin ato ashtu si ju.

Lumturia e përditshme do të thotë të zgjohesh në mëngjes dhe mezi të prisni të mbaroni mëngjesin. Mezi të prisni të bëni ushtrimet tuaja. Mezi prisni të vishni rrobat tuaja. Mezi prisni të dilni. Dhe mezi prisni të vini në shtëpi, sepse supa është e nxehtë.

Dashurohu me atë që do të bësh për të jetuar. Të jesh në gjendje të ngrihesh nga shtrati dhe të bësh atë që të pëlqen të bësh për pjesën tjetër të ditës është përtej fjalëve. Preferoj të jem i dështuar në diçka që dua sesa të jem i suksesshëm në diçka që e urrej.

Nga Parisi morëm Orient Express për në Vjenë. Më duhet të them se isha tmerrësisht i zhgënjyer; askush nuk u vra në tren.

Unë nuk mund ta përballoj vdekjen; Do të humbisja shumë para.

Nuk mund ta kuptoj pse e lashë historinë amerikane. Kur isha fëmijë kishte kaq pak.

Unë shkova në shkollë – shkolla që doja. Kur isha fëmijë dilja… takoja njerëz. Flisja me ta. Kushdo thoshtë diçka me kuptim, qëndronte me mua. Kjo ishte shkolla ime.w

Nuk më intereson se çfarë bëni për të jetuar. Nëse e doni atë, jeni një sukses.

Unë shoh që duhet ta marrësh çdo ditë ashtu siç vjen dhe të jesh mirënjohës për atë që ka mbetur dhe çfarëdo që mund të bësh akoma.

Çohem çdo mëngjes dhe lexoj rubrikën e nekrologjisë. Nëse emri im nuk është aty, ha mëngjes.

Duhet të jem i pamend. Sa herë që ankohem se gjërat nuk janë si më parë, harroj gjithmonë të përfshij veten.

Unë jam rritur për të respektuar të moshuarit e mi, kështu që tani nuk kam pse të respektoj askënd.

Unë do të lexoja Playboy më shpesh, por syzet e mia vazhdojnë të avullojnë.

Më mirë të jem mbi kodër sesa poshtë saj.

Unë do të thosha se rreth 82 për qind e asaj që shkruaj është e keqe, por mos më merrni për të mirëqenë; Unë jam gjyqtar i keq aq sa jam shkrimtar. Shikoni, nëse gjithçka do të ishte mirë, do të paguanit dy herë më shumë për këtë libër.

Jam shumë i kënaqur që jam këtu. Le ta pranojmë, në moshën time jam shumë i kënaqur që jam kudo.

Nëse i bëj të qeshin shumë, unë jam një komedian. Nëse i bëj të qeshin pak, unë jam humorist. Nëse nuk qeshin, unë jam këngëtar.

Nëse do të kisha marrë këshillën e mjekut tim dhe do të kisha lënë duhanin kur ai më këshilloi, nuk do të kisha jetuar për të shkuar në funeralin e tij.

Nëse është një skenar i mirë, do ta bëj. Dhe nëse është një skenar i keq dhe më paguajnë mjaftueshëm, unë do ta bëj.

Nëse pyesni se cili është çelësi i vetëm më i rëndësishëm për jetëgjatësinë, do të më duhet të them se është shmangia e shqetësimit, stresit dhe tensionit. Dhe nëse nuk më pyesin, këtë do të thoja gjithsesi.

Nëse qëndroni mjaftueshëm në biznes dhe bëheni mjaftueshëm të vjetër, do të jeni sërish i ri.

Nëse do të ishit i martuar me Marilyn Monroe, do ta tradhtonit me një vajzë të shëmtuar.

Vetëm sepse je i moshuar, nuk do të thotë se je më harrues. Të njëjtët njerëz, emrat e të cilëve nuk mund t’i mbaj mend tani, nuk mund t’i mbaja mend as pesëdhjetë vjet më parë…

Shumë njerëz më kanë pyetur se çfarë bëmë unë dhe Gracie për ta bërë martesën tonë të funksionojë. Është e thjeshtë – ne nuk bëjmë asgjë. Unë mendoj se problemi me shumë njerëz është se ata punojnë shumë për të qëndruar të martuar. Ata bëjnë një biznes prej saj. Kur punon shumë në një biznes, lodhesh; dhe kur lodhesh mërzitesh; dhe kur mërzitesh fillon të zihesh; dhe kur filloni të zihesh, jeni jashtë biznesit.

Dashuria është shumë si një dhimbje shpine. Nuk shfaqet në rrezet X, por ju e dini se është atje.

Këshilla ime më e mirë: bini në dashuri me atë që bëni për të jetuar.

Dalja në pension në moshën gjashtëdhjetë e pesë është qesharake. Kur isha gjashtëdhjetë e pesë vjeç kisha ende puçrra.

Ajo nuk kishte nevojë të shkonte në shkollën e aktrimit për të mësuar se thelbi i aktrimit është të sillesh sikur nuk po aktron.

Dikush që të bën të qeshësh është një komedian. Dikush që të bën të mendosh dhe më pas të qeshësh është humorist.

Tenisi është lojë për të rinj. Deri në moshën 25 vjeç, mund të luani teke. Nga 25 deri në 35 duhet të luani dyshe. Nuk do t’ju them saktësisht sa vjeç jam, por kur luajta, ishin 28 burra në fushë – vetëm në anën time të rrjetës.

Ka shumë mënyra për të vdekur në shtrat, por mënyra më e mirë nuk është vetëm.

Nuk ka asgjë të keqe të bësh dashuri me dritën ndezur. Vetëm sigurohuni që dera e makinës të jetë e mbyllur.

I ri. I vjetër. Vetëm fjalë. Brenda ndihemi aq sa numri e këpucëve tona.

Mos qëndroni në shtrat, nëse nuk mund të fitoni para në shtrat.

Gjithçka që shkon lart duhet të bjerë. Por vjen një moment kur jo çdo gjë që është poshtë mund të dalë lart.

Unë shikoj nga e ardhmja sepse atje do të kaloj pjesën tjetër të jetës sime.