“Në lëvizje, bëhu si uji. Në prehje, bëhu si një pasqyrë. Në përgjigje si një…”/ Thëniet më të Bukura të Lee

©Bruce Lee Foundation

Bruce Lee konsiderohet nga komentuesit, kritikët, mediat dhe artistët e tjerë marcialë si artisti marcial më me ndikim i të gjitha kohërave dhe një ikonë e kulturës pop të shekullit të 20-të, i cili kapërceu hendekun midis Lindjes dhe Perëndimit.

Ai vlerësohet se ndihmoi për të ndryshuar mënyrën se si aziatikët u prezantuan në filmat amerikanë.

E për lexuesit tanë, ne kemi sjellë një koleksion të thënieve më të bukura të kësaj mendjeje të shëndoshë në trup të shëndoshë.

Në lëvizje, bëhu si uji. Në prehje, bëhu si një pasqyrë. Në përgjigje si një jehonë.

Unë nuk jam në këtë botë për të përmbushur pritshmëritë tuaja dhe ju nuk jeni në këtë botë për të përmbushur pritshmëritë e mia.

Mos u lut për një jetë të lehtë, lutu për forcën për të duruar një të vështirë.

Përshtatni atë që është e dobishme, hidhni poshtë atë që është e padobishme dhe shumoni atë që është veçanërisht e juaja.

Ji i lumtur, por asnjëherë i kënaqur.

Një njeri i mençur mund të mësojë më shumë nga një pyetje e çmendur sesa një budalla mund të mësojë nga një përgjigje e mençur.

Gabimet janë gjithmonë të falshme, nëse dikush ka guximin t’i pranojë ato.

Unë nuk kam frikë nga njeriu që ka praktikuar 10,000 lloje goditjesh, por kam frikë nga njeriu që ka praktikuar të njëjtën goditje 10,000 herë.

Nëse vendosni gjithmonë kufizime në çdo gjë që bëni, fizike apo ndonjë gjë tjetër, ajo do të përhapet në punën tuaj dhe në jetën tuaj. Nuk ka kufij. Ka vetëm rrafshnalta dhe nuk duhet të rrish në to, duhet të shkosh përtej tyre.

Nëse kaloni shumë kohë duke menduar për një gjë, nuk do ta arrini kurrë atë.

Një qëllim nuk synohet gjithmonë të arrihet, ai shpesh shërben thjesht si diçka për të synuar.

Në djall me rrethanat; Unë krijoj mundësi.

Çelësi i pavdekësisë është së pari të jetosh një jetë që ia vlen të kujtohet.

Nëse nuk dëshiron të rrëzohesh nesër, thuaj të vërtetën sot.

Jini gjithmonë vetvetja, shprehuni, kini besim te vetja, mos dilni të kërkoni një personalitet të suksesshëm dhe ta dublikoni atë.

Përdorni vetëm atë që funksionon dhe merreni nga çdo vend që mund ta gjeni.

Vini re se pema më e fortë plasaritet më lehtë, ndërsa bambuja ose shelgu mbijeton duke u përkulur me erën.

Një mësues i mirë i mbron nxënësit e tij nga ndikimi i tij.

Zbrazeni kupën tuaj që të mbushet; bëhuni të lirë për të fituar tërësinë.

Sepse është e lehtë të kritikosh dhe të thyesh shpirtin e të tjerëve, por të njohësh veten kërkon një jetë.

Nëse ka një Zot, ai është brenda. Ju nuk i kërkoni Zotit që t’ju japë gjëra, ju vareni nga Zoti për ndjenjën tuaj të brendshme.

Nëse e doni jetën, mos humbni kohë, sepse jeta është ajo që përbëhet nga koha.

Siç mendoni, kështu do të bëheni.

Njohuria do t’ju japë fuqi, karakteri respekt.

Merrini gjërat ashtu siç janë. Grusht kur ju duhet të grushtoni. Shqelm kur duhet të shkelmosh.

Shfaqja është ideja e budallait për lavdinë.

Jini të vetëdijshëm, në vend të një roboti përsëritës.

Koha do të thotë shumë për mua, sepse e shihni se unë jam gjithashtu një nxënës dhe shpesh humbas në gëzimin e zhvillimit të përjetshëm.

Luftëtari i suksesshëm është njeriu mesatar, me fokus si rreze lazer.

Humbja nuk është humbje nëse nuk pranohet si realitet – në mendjen tuaj.

Sa më shumë t’i vlerësojmë gjërat, aq më pak e vlerësojmë veten.

Arti kërkon zotërim të plotë të teknikave, të zhvilluara nga reflektimi brenda shpirtit.

Ata që nuk janë të vetëdijshëm se po ecin në errësirë ​​nuk do ta kërkojnë kurrë dritën.

Kuptimi i jetës është se ajo duhet të jetohet, dhe jo për t’u tregtuar, konceptuar dhe shtrydhur në një model sistemesh.

Të gjitha njohuritë të çojnë në njohjen e vetvetes.

Heshtja në qetësi nuk është qetësia e vërtetë; vetëm kur ka qetësi në lëvizje shfaqet ritmi universal.

Mos iu përshtatni një kallëpi, ndryshojeni atë dhe ndërtoni tuajin, dhe lëreni të formësohet, të jetë si uji.

Të jetosh vërtetë është të jetosh për të tjerët.

Ideja është që uji i rrjedhshëm nuk ngec kurrë, kështu që vazhdoni të kulloni.

Nëse mendoni se një gjë është e pamundur, vetëm do ta bëni të pamundur.

Bindjuni parimeve pa u fiksuar me to.

Të njohësh veten është të studiosh veten në veprim me një person tjetër.

Sa më pak përpjekje, aq më i shpejtë dhe më i fuqishëm do të jeni.

Nëse asgjë brenda jush nuk qëndron e ngurtë, gjërat e jashtme do të zbulohen vetë.

Mos mendo. NDJEJ. Është si një gisht që tregon hënën. Mos u përqendroni te gishti, përndryshe do t’ju mungojë e gjithë lavdia qiellore.

Është më tepër dhembshuria sesa parimi i drejtësisë që mund të na mbrojë nga të qenit të padrejtë ndaj njerëzve tanë.

Përgatitja për nesër është puna e vështirë për sot.

Përpjekja brenda mendjes e kufizon më tej mendjen, sepse përpjekja nënkupton luftë drejt një qëllimi dhe kur ke një qëllim, një qëllim, një qëllim, i ke vendosur një kufi mendjes.

Nëse ju them se jam mirë, me siguri do të thoni se po mburrem. Por nëse të them se nuk jam mirë, do ta kuptosh që po gënjej.

Zotërimi i çdo gjëje fillon në mendje.

Mos mendoni se kush ka të drejtë ose gabim ose kush është më i mirë se tjetri. Mos jini pro ose kundër.

Marrëdhënia është mirëkuptim. Është një proces i vetë-zbulimit. Marrëdhënia është pasqyra në të cilën zbulon veten — të jesh do të thotë të jesh në marrëdhënie.

Nëse ndiqni modelin klasik, ju po kuptoni rutinën, traditën, hijen — nuk po e kuptoni veten.

Për të kontrolluar veten, fillimisht duhet ta pranoj veten duke shkuar me natyrën time dhe jo kundër.

Fjala “superstar” është një iluzion.