“Nëse dikush ju pyet ndonjëherë “A mund ta shisni më lirë?”, thjesht përgjigjuni…”/ Thëniet më të Bukura të Aleks Hormozit

©Wikimedia Commons

Alex Hormozi është një personalitet i famshëm i kohëve tona. Një model pozitiv për çdo të ri, ai filloi si një youtuber i suksesshëm dhe pastaj një sipërmarrës gjithashtu i suksesshëm.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Nëse dikush ju pyet ndonjëherë “A mund ta shisni më lirë?”, thjesht përgjigjuni “Unë mund ta shisja për më shtrenjtë”.

Një shenjë e inteligjencës është aftësia për të sulmuar një ide pa sulmuar personin.

Mënyra më e mirë për të mësuar: mësoni dikë. Dhe nëse e mendon kështu, nuk pretendon se është për përfitimin e tyre, është për tëndin.

Ndërtimi i një biznesi është i rrezikshëm. Të jetosh nga paga në pagë është e rrezikshme.
Disa rreziqe vijnë me avantazhe. Të tjerat jo. Rrezikoni me mençuri.

Gabimi i zakonshëm i investimit: Ngatërroni ‘investimin në atë që ju pëlqen’ me ‘investimin në atë që dini’.

Kollajshmëria do të fitojë gjithmonë.

Bëni më shumë nga ajo që funksionon.

Bëni, çdo ditë. Mos ia hidhni pushtetin justifikimeve tuaja. Zotëroni rrethanat tuaja sepse askush tjetër nuk do ta bëjë.

Mos luaj për të fituar, luaj për të luajtur. Dhe kur e bëni këtë, nuk mund të humbni.

Mënyra më e lehtë për të zhvilluar një aftësi: Bëjeni aq herë sa do të ishte e paarsyeshme që ta bëni keq.

Jep jep jep jep jep jep… merr.

Emri i mirë kombinohet më shpejt se të ardhurat.

Pra, sa më gjatë të prisni për kërkesën tuaj, aq më e madhe do të jetë ajo që merrni.

Kush e kontrollon mendjen tuaj? Ju.

Të kesh një horizont të gjatë kohor është një nga avantazhet më të forta konkurruese në biznes.

Si të qëndroni të varfër: supozoni se keni gjithmonë të drejtë. Si të qëndroni të varfër: ankohuni për gjërat që mund të kontrolloni. Si të qëndroni të varfër: thuani se do të bëni diçka dhe mos e bëni.

Ne jemi të pasur në momentin që zgjedhim të jemi.

Unë ndalova së shikuari konkurrentët kur kuptova se ata, si unë, nuk e kishin idenë se çfarë po bënin.

Mund të vë bast edhe për ju.

Nëse në të vërtetë thjesht përpiqeni… shumë, do të habiteni se sa e lehtë është të mposhtni konkurrencën tuaj.

Nëse vini bast që njerëzit të veprojnë në interesin e tyre, do të keni shumë të drejtë.

Në marrëdhënie, nuk mbaheni mend nga mënyra se si filloni, por nga mënyra se si përfundoni.

Është e lehtë të kesh fëmijë; është e vështirë të bëhesh prind.

Mbani premtimet që bëni.

Prodhimi është thjesht softuer për botën fizike.

Mos t’u mbaroftë kurrë nga përulësia dhe integriteti.

Mikromenaxhimi është një demonstrim i besimit se ne jemi më të mirë se ekipi ynë në punët e tyre.

Askush nuk e zotëron të vërtetën.

Pikat tona të ulëta na japin mundësinë t’i japim dëshmi vetes se kush jemi në të vërtetë.

Njerëzit do t’ju urrejnë ndërsa ndryshoni. Dhe kjo është gjë e mirë.

Ndiqni më pak gjëra të reja.

Ndonjëherë njerëzit janë në jetën tonë për një sezon dhe jo përgjithmonë.
(…dhe kjo është në rregull).

Njerëzit që kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke shuar zjarret janë zakonisht edhe zjarrvënës.

Ndaloni së toleruari mediokritetin tuaj ose justifikimet tuaja për mosveprim.

Mënyra më e lehtë për të mposhtur një lojtar më të fortë është të ndryshoni rregullat e lojës.

Mënyra më e lehtë për të zgjidhur një problem është të vendosni se nuk është më problem.

Standardet më të vështira për t’u ngritur janë tonat.

Procesi i ç’mësimit është ndërrimi i kuptimit që na është dhënë me kuptimin që zgjedhim.

Dëshironi të dini se sa kohë duhet për të kapërcyer zhgënjimin? Për aq kohë sa ju vendosni, se duhet.

Ne mësojmë përmes përvojës, ndaj mblidhni disa.

Ne e humbasim lirinë e fjalës kur na intereson më shumë kush ka të drejtë se çfarë është e drejtë.

Fituesit fitojnë. E vetmja gjë që i ndan njerëzit që nuk fitojnë nga ata që fitojnë janë ata që përpiqen. Pra, për sa kohë që vazhdoni të provoni, nuk mund të humbni, sepse kjo është në të vërtetë ajo që e përcakton.

Ju mund ta doni një person dhe të urreni atë që ai beson.

Ju mund ta matni dashurinë në një marrëdhënie bazuar në atë se sa jeni të gatshëm të duroni për ta mbajtur atë.

Ju mund të shikoni vetëm stërvitje për kaq shumë kohë. Në një moment të caktuar ju duhet të zhyteni në ujë. Duhet të futesh në ring dhe të goditesh me grusht në fytyrë. Ju mund të shikoni të gjithë UFC-në që dëshironi, por kjo nuk do të thotë që mund të luftoni.

Ju nuk mund ta përshkallëzoni kaosin.

Ju nuk mund të jeni edhe të lirë dhe gjithashtu të kontrolloni gjithçka. Shumica e sipërmarrësve thonë se duan liri, por vërtet duan kontroll.

Ju nuk mund të jetoni një jetë të madhe të rrethuar nga njerëz të vegjël.

Ju paguheni për atë që bëni. Ju merrni kthime nga ajo që zotëroni. Pasuria vjen nga pronësia dhe jo nga aktiviteti.

Vetëvlerësimi juaj në një situatë është drejtpërdrejt proporcional me numrin e opsioneve alternative cilësore që keni në dispozicion.

Biznesi nuk është një sport spektatorësh.

Sipërmarrja ka të bëjë me përvetësimin e aftësive, besimeve dhe tipareve të karakterit. Për të përparuar, kuptoj se duhet të përcaktojmë se cilat aftësi, besime dhe tipare të karakterit na mungojnë. Në shumicën e rasteve, ne thjesht duhet të përmirësohemi.

Nëse kompania juaj nuk po rritet, ajo po vdes.

Është shumë më mirë të kuptosh pse dështove sesa të jesh injorant se përse ke pasur sukses.

Mund të kesh të drejtë ose mund të jesh i pasur.