“Nëse do të bësh diçka sonte për të cilën do të të vijë keq nesër në mëngjes…”/ Thënie të Bukura për Jet

©Wikimedia Commons

Koleksioni i thënieve të sotme vjen në një formë që e thonë të vërtetën e jetës në mënyra vërtetë unike.

Ne i lexojmë të gjitha komentet tuaja, dhe presim nga Ju, që në përfundim të leximit të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Nëse do të bësh diçka sonte për të cilën do të të vijë keq nesër në mëngjes, fli vonë.

Një bankë është një vend që do t’ju japë para nëse mund të provoni se nuk keni nevojë për to.

Një ditë pa të qeshura është një ditë e humbur.

Ata thonë se martesat bëhen në Parajsë. Por kështu është edhe bubullima dhe vetëtima.

Në kohën kur një burrë e kupton se babai i tij kishte të drejtë, ai për vete ka një djalë që mendon se është gabim.

Të qeshim me gabimet tona mund të zgjasë jetën tonë. Të qeshësh me dikë tjetër mund ta shkurtojë atë.

Nëse do t’u thuash njerëzve të vërtetën, bëhu qesharak ose ata do të të zhdukin.

Unë kam lindur për të bërë gabime, jo për të shtirur përsosmërinë.

Mos e merrni jetën shumë seriozisht. Ju kurrë nuk do të dilni nga ajo e gjallë.

Nëse jetoni njëqind vjeç, ia keni arritur. Shumë pak njerëz vdesin në atë moshë.

Gratë janë më të mençura se burrat sepse dinë më pak dhe kuptojnë më shumë.

Ai që qesh i fundit nuk e kuptoi shakanë.

Arsimi është të mësosh atë që as nuk e dinit se nuk e dinit.

Ne kurrë nuk rritemi vërtet, mësojmë vetëm se si të veprojmë në publik.

Një dështim është si pleh; mban erë të keqe të sigurt, por i bën gjërat të rriten më shpejt në të ardhmen.

Shërimi i mërzisë është kurioziteti. Nuk ka kurë për kuriozitetin.

Një grua është si një qese çaji – nuk mund ta thuash sa e fortë është derisa ta fusësh në ujë të nxehtë.

Lini diçka për dikë, por mos e lini dikë për diçka.

Këshilla e mirë është diçka që jep një njeri kur është shumë i vjetër për të dhënë një shembull të keq.

Unë jam në formë. Rrumbullakosja është një formë.

Urrejtësit janë thjesht admirues të hutuar sepse nuk mund të kuptojnë arsyen pse të gjithë ju duan.

Unë besoj se nëse jeta ju jep limon, ju duhet të bëni limonadë… Dhe përpiquni të gjeni dikë të cilit jeta i ka dhënë vodka dhe bëni një festë.

Duhet njohuri e konsiderueshme vetëm për të kuptuar shtrirjen e injorancës suaj.

Mos ki frikë nga përsosmëria. Nuk do ta arrish kurrë.

Çdo njeri është fajtor për të gjitha të mirat që nuk ka bërë.

Grave që kërkojnë të jenë të barabarta me burrat u mungon ambicia.

Nuk mund të jesh asgjë nëse dëshiron të jesh gjithçka.

Pyetja nuk është kush do të më lejojë, është kush do të më ndalojë.

Të vjedhësh ide nga një person është plagjiaturë; të vjedhësh nga shumë është kërkim.

Një kontratë verbale nuk ia vlen letra në të cilën është shkruar.

Juve ju është dhënë vetëm një shkëndijë e vogël çmendurie. Nuk duhet ta humbisni.

Përpjekja është hapi i parë drejt dështimit.

Nuk ka rëndësi nëse fiton apo humbet, ajo që ka rëndësi është nëse unë fitoj apo humbas!

Nuk mund të kesh gjithçka. Ku do t’i vendosnit?

Kur jeta të jep limon, spërkat dikë në sy.

Gjithmonë mbani mend se jeni unik – ashtu si të gjithë të tjerët.

Mundësitë e sotme fshijnë dështimet e djeshme.

Mund të jetë që qëllimi juaj në jetë është të shërbeni si paralajmërim për të tjerët.

Problemi me të pasurit një mendje të hapur, natyrisht, është se njerëzit do të këmbëngulin të vijnë sëbashku dhe të përpiqen ta mbushin me gjërat atë.

Shihni botën si një gardërobë të madhe. Secili ka kostumin e tij. Ekziston vetëm një që ju përshtatet në mënyrë të përsosur.

Gjërat më të mira në jetë janë me të vërtetë të shtrenjta.

Bëj që shprehja e fytyrës të ndryshojë – buzëqesh.