“Nëse doni të dini se si është një mashkull, shikoni mirë se si i trajton…”/ Thëniet më të Bukura të J.K Rowling

©Wikimedia Commons

Joanne Rowling e njohur më mirë me emrin e saj të penës JK Rowling, është një autore britanike, filantropiset, producente filmi, producente televizive, dhe skenariset.

Ajo është e njohur më së shumti për shkrimin e serisë Harry Potter, e cila ka fituar shumë çmime dhe shitur më shumë se 500 milion kopje, duke u bërë seria e librave më të shitur në histori.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjëllë një koleksion të thënieve më të bukura të saj. Siç është traditë tashmë, mos harroni të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Nëse doni të dini se si është një mashkull, shikoni mirë se si i trajton ai inferiorët e tij, jo të barabartët e tij.

Janë zgjedhjet tona, Harry, ato që tregojnë se çfarë jemi në të vërtetë, shumë më tepër sesa aftësitë tona.

Nuk bën të ndalesh në ëndrra dhe të harrosh të jetosh.

Duhet një trimëri e madhe për t’u qëndruar përballë armiqve tanë, por po aq për t’u qëndruar miqve tanë.

Është e pamundur të jetosh pa dështuar në diçka, përveç nëse jeton me aq kujdes, sa edhe mund të mos kesh jetuar fare – në këtë rast, dështon që në nisje.

Nuk ka rëndësi se si ka lindur dikush, por se si rritet.

Mos ki keqardhje për të vdekurit, Harry. Mëshirë për të gjallët, dhe, mbi të gjitha ata që jetojnë pa dashuri.

Mpirja e dhimbjes për një kohë do ta përkeqësojë kur më në fund e ndjeni atë.

Të gjithë jemi njerëz, apo jo? Çdo jetë njerëzore vlen njëlloj, dhe ia vlen të shpëtohet.

Mendjemprehtësia është thesari më i madh i njeriut.

Ne jemi vetëm të fortë aq sa jemi të bashkuar, të dobët aq sa jemi të ndarë.

Indiferenca dhe neglizhenca shpesh bëjnë shumë më tepër dëm sesa mospëlqimi i plotë.

Rinia nuk mund të dijë se si mendon dhe ndihet mosha. Por burrat e moshuar janë fajtorë nëse harrojnë se çfarë ishte të ishe i ri.

Sinqerisht, nëse do të ishit më e ngadaltë, do të shkonit prapa.

“Ah, muzikë”, tha ai, duke fshirë sytë. “Një magji përtej gjithçkaje që bëjmë këtu!”

Lumturia mund të gjendet, madje edhe në kohërat më të errëta, nëse dikush mban mend vetëm të ndezë dritën.

Mos i lejoni thashethemet.

Ju mendoni se të vdekurit që ne i kemi dashur ndonjëherë na lënë vërtet? Ju mendoni se ne nuk i kujtojmë ato më kthjellët në kohë të telasheve të mëdha?