“Nëse gjeni portofolin e dikujt tjetër, ai zakonisht është bosh. Dhe nëse keni humbur tuajin…”/ Thëniet më të Bukura të Altov

©Wikimedia Commons

Sipas mendimit të tij, qentë dhe artistët janë shumë të dobishëm për shëndetin. Kështu mendojnë edhe mjekët. E qeshura shëron, ndërsa satira kthjelluese ka një efekt pozitiv mjekësor nga të gjitha anët.

Ne kemi zgjedhur thëniet më të bukura nga Semyon Altov, dhe duam të na thuash cila prej tyre ndjen se do të kalojë shumë kohë në kujtesën tënde.

Për jetën

Nëse gjeni portofolin e dikujt tjetër, ai zakonisht është bosh. Dhe nëse keni humbur tuajin, ka shumë të ngjarë të jetë plot.

Shpirti dhemb. Nëse filloni të shërohet, mëlçia fillon të dhembe.

Prandaj, një person pëlqen shumë të lëvizë. Sepse gjatë rrugës është mes asaj që ishte dhe asaj që do të jetë.

Sa nuk është bërë dhe sa mbetet për t’u bërë.

Mendja është pafytyrësia me një diplomë kolegji.

Gjuha e djallit ka luftuar që nga kohra të lashta për pavarësi nga truri.

Nëse kapni njërin skaj të telit të zhveshur me dorën tuaj të majtë dhe skajin tjetër të telit të zhveshur me dorën tuaj të djathtë, do ta kuptoni pse ndizet drita!

Kur isha trembëdhjetë a katërmbëdhjetë vjeç, dukej se njerëzit mbi të tridhjetë ishin diku në anën tjetër të horizontit … Dhe nuk është e qartë se çfarë po bënin, sepse jeta duket se ka ikur atje! Por me kalimin e moshës, kjo linjë horizonti po shtyhet vazhdimisht, po shtyhet pas… Gjithçka vazhdon, por në një mënyrë tjetër.

Epo, shikoni: frymëmarrja është e rrezikshme, fluturimi është i rrezikshëm, ngrënia është e rrezikshme – me një fjalë, ekspertët nuk rekomandojnë të jetosh.

Me kalimin e viteve, nga dy të këqija, ju zgjidhni gjithnjë atë që është më pak e keqe.

Për dashurinë

Ajo që dikur na mungonte, si ajri, tani nuk e vërejmë, si ajrin që thithim.

Me një djalë normal është e mërzitshme, si në një filarmoni. Është interesante me një psikopat, kurrë nuk e dini se çfarë do bëjë dhe ku.

Logjika primitive mashkullore: nëse dikush ka nevojë për ata, rezulton se ka diçka në ata! Ata nuk përdorin kokën, kujdesen për kapelën.

Për shoqërinë

Jeta jonë është aq e vështirë saqë ajo pak gjë e vogël që japin qentë dhe artistët është shumë e mirë për shëndetin tonë.

Kudo që nuk ka shkuar këmba e një personi, ju mund të jetoni akoma atje. Qytetërimi është aty ku nuk ka njeri.

Kur të ndihmoni fqinjin tuaj, qëndroni larg tij.

Liria përcaktohet nga gjatësia e zinxhirit.

Asgjë nuk na bën aq të ndershëm sa krimi i dikujt tjetër.

Nëse një person ka lindur nën një yll me fat – kjo është për një kohë të gjatë!

Unë kurrë në jetën time nuk kam ecur me këmbë zvarrë, nuk kam dalë nga rreshti, nuk jam marrë atë që ishte e keqe, nuk kam i ka hipur njeriu mbi kokë, nuk kam ecur mbi kufoma, kam ndihmuar fqinjët e mi, kam ndarë me këta të fundit. Dhe si rezultat, siç mund ta shihni, nuk kam asgjë. Por krenaria mbeti. Më falni, askush nuk ka nevojë për krenari në gjendje perfekte?

Në të gjitha epokat, njerëzit kanë shpresuar për të mbinatyrshmen, duke mos besuar se kanë ardhur në jetë natyrshëm. Unë do të doja të besoja se dikush është fajtor për këtë, prandaj alienët, të gjallë dhe të vdekur, janë kaq të nevojshëm.

Para se të ndiheni të poshtëruar, sigurohuni që jeni poshtëruar.

Nëse një person është i kënaqur me autoritetet, atëherë ose ai nuk është në dijeni, ose ka pjesë.

Nuk ka njerëz të padurueshëm – ka dyer të ngushta.

Sa gëzime në botë i mohoni vetes për shkak të edukimit të mirë.

Derisa dikush të vrapojë i pari, pjesa tjetër nuk e ndjen rrezikun.

Gjithmonë ka një vend për arritje në jetë, ju pëlqen apo jo!