“Nëse i keni inat njerëzit e tjerë që bëjnë para, nuk do të bëni kurrë…”/ Thëniet më të Bukura të Cardone

©Khaleej Times

Ekspert i njohur ndërkombëtarisht në biznes dhe shitje.

I emëruar trajneri numër një i shitjeve në botë dhe numri një i “25 influencuesit e marketingut që duhen parë në 2017” nga Forbes.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Nëse i keni inat njerëzit e tjerë që bëjnë para, nuk do të bëni kurrë para.

Bluani ndërsa ata pushojnë, studioni ndërsa ata festojnë dhe do të jetoni siç ata ëndërrojnë.

Unë nuk bleva orën time të parë luksoze ose makinën derisa bizneset dhe investimet e mia po prodhonin flukse të shumta të sigurta të ardhurash. Unë ende drejtoja një Toyota Camry kur isha bërë milioner. Bëhuni të njohur për etikën tuaj të punës, jo për xhinglat që blini.

Nëse doni të jeni në 1% është e thjeshtë, mos bëni atë që bëjnë 99%.

Hiqni dorë nga ndarja e lajmeve të këqija dhe thashethemeve, ju nuk jeni një kamion plehrash.

Mesatarja më quan të fiksuar. Të suksesshmit më telefonojnë për këshilla.

Pothuajse çdo problem me të cilin njerëzit përballen në karrierën e tyre dhe në aspekte të tjera të jetës së tyre – si dietat e dështuara, martesat dhe problemet financiare – janë të gjitha rezultat i mosmarrjes së veprimeve të mjaftueshme.

Mesatarja është një formulë e dështuar.

Të jesh i varfër është një zgjedhje. Të jesh klasë e mesme është një zgjedhje. Të jesh klasë e mesme e lartë është një zgjedhje. Të jesh i pasur është një zgjedhje. Mund të mos ju pëlqejë ta dëgjoni. Mos e fajësoni të mesazherin!

Më mirë të jesh i papëlqyer nga të tjerët sesa të mos pëlqehesh nga vetja.

Rehatia bën më shumë të burgosur se të gjitha burgjet së bashku.

A ju njohin njerëzit për shkak të etikës suaj të pabesueshme të punës? Nëse nuk mund t’i përgjigjeni PO kësaj, nuk do të hyni në atë 10 përqindëshin kryesor.

Bëj gjërat që nuk dëshiron të bësh, në mënyrë që një ditë të mund të bësh gjërat që dëshiron të bësh. Paguani çmimin! Sakrifikoni diçka! Bëni atë që keni frikë të bëni dhe shikoni vetëbesimin tuaj të rritet.

Mos prisni që të tjerët t’ju promovojnë nëse ju nuk do të promovoni veten.

Të bëja ishte gjithmonë strategjia ime më e mirë. Kam ndërtuar vizionin tim duke ndërmarrë veprime. Ditë pas dite. Puna e vështirë, ngutje dhe grindje.

Mos fitoni vetëm para, bëni një ndryshim.

Shitësit e mëdhenj e dinë se si të futen në portofolin tuaj pa u futur nën lëkurën tuaj.

Keni objektiva aq të mëdha saqë problemet tuaja të duken të zbehta në krahasim.

Unë e përkufizoj suksesin si ndryshim midis potencialit tim dhe realitetit tim.

Më kanë quajtur shumë gjëra për shkak të përkushtimit tim ndaj veprimit – punëtor, obsesive, lakmitar, asnjëherë i kënaqur, e shtyrë, madje edhe maniak… Unë kurrë nuk kam pasur dikë që është më i suksesshëm sesa ta konsiderojë veprimin tim të tepruar si një gjë e keqe – sepse njerëzit e suksesshëm e dinë vetë se çfarë duhet për të arritur këtë lloj suksesi.

Unë sugjeroj që të bëheni të fiksuar pas gjërave që dëshironi; përndryshe, ju do të kaloni një jetë të fiksuar duke gjetur justifikime se pse nuk e keni marrë jetën që dëshironit.

Nëse fëmijët ju zgjojnë në mëngjes, nuk i keni sistemuar gjërat siç duhet.

Nëse njerëzit rreth jush po ju japin këshilla për të ngadalësuar ose për ta lehtësuar – ju jeni të rrethuar nga njerëzit e gabuar.

Nëse nuk keni frikë, nuk po bëni asgjë të madhe.

Nëse nuk jeni aty ku dëshironi të jeni në jetë, duhet të punoni çdo minutë dhe të rrëmbeni çdo mundësi.

Nëse nuk ndiheni mirë me veten, blerja e gjërave nuk do t’ju ndihmojë.

Nëse keni vëmendje për problemet tuaja, qëllimet tuaja nuk janë mjaftueshëm të mëdha.

Nëse e dini se çfarë dite është, nuk jeni mjaftueshëm të zënë.

Në jetë nuk merrni atë që vleni, merrni atë që negocioni. Mësoni si të komunikoni!

Pavarësia është diçka që duhet të punosh shumë për ta marrë dhe më shumë për ta mbajtur.

Fati është vetëm një nga nënproduktet e atyre që bëjnë më shumë veprime.

Bëhuni ekspert në diçka dhe bëjeni të thjeshtë për njerëzit që ta kuptojnë dhe ta mbajnë mend.

Suksesi masiv është hakmarrja më e mirë.

Paraja është si një dashnore xheloze. Injorojeni atë dhe do t’ju injorojë, ose më keq, do t’ju lërë për dikë që e bën atë prioritet.

Shumica e njerëzve punojnë mjaftueshëm në mënyrë që të ndihet si punë, ndërsa njerëzit e suksesshëm punojnë me një ritëm që marrin rezultate aq të kënaqshme sa puna është një shpërblim. Njerëzit me të vërtetë të suksesshëm as që e quajnë punë; për ta, është një pasion. Pse? Sepse ata bëjnë mjaft për të fituar!

Asnjëherë mos ulni çmimin tuaj, shtoni vlerën.

Asnjëherë mos e ulni objektivin tuaj; rrisni veprimet tuaja.

Askush nuk do të vijë në shtëpinë tuaj dhe do t’i bëjë ëndrrat tuaja realitet. Njerëzit po vdesin në këtë vend në moshën 25-vjeçare dhe nuk po e zyrtarizojnë deri në moshën 70-vjeçare.

Këmbëngulja është tipari i vetëm më i zakonshëm i më të suksesshmëve.

Kur shikojmë vlerat tona, mund të përcaktojmë nëse vlera që kemi deklaruar është një fund apo nëse ngjall diçka tjetër.

Njerëzit e pasur investojnë para dhe të varfërit i shpenzojnë ato.

Njerëzit e pasur përdorin borxhin për të rritur investimet dhe për të rritur flukset monetare. Njerëzit e varfër përdorin borxhin për të blerë gjëra që i bëjnë njerëzit e pasur më të pasur.

Disa njerëz pretendojnë se pritshmëritë janë arsyeja e pakënaqësisë. Megjithatë, unë mund t’ju siguroj nga përvoja personale se do të vuani shumë duke vendosur objektiva nënvlerësues.

Spektatorët paguajnë – lojtarët paguhen.

Suksesi nuk është i ndryshëm nga çdo aftësi tjetër. Dublikoni veprimet dhe mendimet e njerëzve të suksesshëm dhe do të krijoni sukses për veten tuaj.

Kjo është ajo që bën tregu: në thelb disiplinon këdo që refuzon të disiplinojë veten.

Ambiciozët kritikohen nga ata që kanë hequr dorë.

Sa më të mëdha të jenë problemet dhe sa më shumë njerëz që përfitojnë nga zgjidhja juaj, aq më i fuqishëm do të jetë suksesi juaj.

Qëllimi nuk është rehatia, është liria!

Gabimi i vetëm më i madh financiar që kam bërë ishte të mos mendoja mjaftueshëm. Ju inkurajoj të shkoni për më shumë se një milion. Nuk ka mungesë të parave në këtë planet, vetëm një mungesë e njerëzve që mendojnë mjaftueshëm.
Të dobëtit konkurrojnë. Të fortët dominojnë.

Kur vlera e kalon çmimin, njerëzit japin paratë.

Nuk mund të arrish askund duke fluturuar nën radar.

Ju nuk mund të arrini potencialin tuaj pa urrejtës.

Ju ose do të merrni atë që dëshironi ose do të përdoreni nga të tjerët për të marrë atë që duan.

Nuk do të admiroheni kurrë pa u kritikuar më parë.

Nuk do keni një jetë të suksesshme të rrethuar nga njerëz negativë.

Rrjeti juaj shoqëror është pasuria juaj neto.

Këmbëngulja juaj në çdo përpjekje të caktuar përcaktohet nga qartësia e qëllimit tuaj.