“Nëse kapaciteti juaj për të fituar ka tejkaluar aftësinë tuaj për të shijuar, ju jeni në rrugën drejt…”/ Mençuri e Bukur Botërore

©Wikimedia Commons

Të tjerë gurë vezullues nga mençuria shtohen në xherdanin e urtësisë botërore të sjella për lexuesit tanë.

Nëse kapaciteti juaj për të fituar ka tejkaluar aftësinë tuaj për të shijuar, ju jeni në rrugën drejt grumbullimit të mbeturinave.

Ne e dimë se do t’i pëlqeni shumë këto thënie, e ne do t’i lexojmë të gjitha komentet tuaj, e po presim të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Zjarri dhe shpatat janë motorë të ngadalshëm të shkatërrimit, në krahasim me gjuhën e thashethemeve.

Drita në fund të tunelit është fikur për shkak të shkurtimeve të buxhetit.

Një burrë që e merr me mend moshën e një gruaje mund të jetë i zgjuar, por ai nuk është shumë i ndritshëm.

Kur tundoheni për të luftuar zjarrin me zjarr, mbani mend se Departamenti i Zjarrfikjes zakonisht përdor ujë.

Nëse zgjateni që të arrini një yll, mund të mos e merrni. Por as nuk do të dalësh me një dorë plot baltë.

Gratë me sjellje të mirë rrallë bëjnë histori.

Ju nuk mund të përjetoni kënaqësitë e vogla kur jetoni jetën me flokët tuaj në zjarr.

Një ndërgjegje e pastër është një shenjë e sigurt e një kujtese të keqe.

Të jesh qesharak është të thuash të vërtetën për gjërat.

Mendja e shëndoshë dhe sensi i humorit janë e njëjta gjë, duke lëvizur me shpejtësi të ndryshme. Një sens humori është thjesht sens i zakonshëm, vallëzimi.

Nëse një tavolinë e çrregullt është një shenjë e një mendjeje të rrëmujshme, atëherë çfarë është një tavolinë bosh?

Asnjëherë nuk ka kohë të mjaftueshme për të bërë gjithçka që dëshironi.

Tregimet e imagjinatës priren të shqetësojnë ata që nuk kanë.

Nëse godisni objektivin çdo herë është shumë afër ose shumë i madh.

Gjërat funksionojnë më së miri për ata që bëjnë më të mirën për se si mund të shkojnë gjërat.

Jeta është një kanavacë bosh, dhe ju duhet të hidhni të gjithë bojën mbi të.

Kushdo që tha, “Nuk ka rëndësi nëse fiton apo humbet”, me siguri ka humbur.

Jeta është si fotografia. Keni nevojë për negativin për t’u zhvilluar.

Merrni parasysh pullën postare: dobia e saj konsiston në aftësinë për t’iu përmbajtur një gjëje derisa të arrijë atje.

Nëse i hidhnim problemet tona në një grumbull dhe i shihnim të gjithë ato të të tjerëve, do t’i merrnim përsëri tonat.

Jeta nuk konsiston në gjetjen e një strehe në stuhi. Ka të bëjë me të mësuarit e vallëzimit në shi.

Në botën e biznesit, të gjithë paguhen në dy monedha: para në dorë dhe përvojë. Merrni përvojën së pari; paratë do të vijnë më vonë.

Kur të gjithë mendojnë njësoj, askush nuk mendon shumë.

Ajo që bëni ju flet aq me zë sa nuk mund të dëgjoj atë që thoni.

Arsyeja pse kaq pak njerëz janë të suksesshëm është se askush nuk ka gjetur ende një mënyrë që dikush të ulet dhe të rrëshqasë përpjetë.

Gratë nuk do të jenë kurrë aq të suksesshme sa burrat, sepse nuk kanë gra për t’i këshilluar.

Unë besoj në disiplinën e heshtjes dhe mund të flas me orë të tëra për të.

Jetoni në diell, notoni në detin, thithni ajrin e pastër.

Një buzëqeshje është një mënyrë pa shpenzim për të ndryshuar pamjen tuaj.

Lumturia është të kesh një familje të madhe, të dashur, të kujdesshme, të lidhur ngushtë por që jetojnë në një qytet tjetër.

Shumë prej nesh nuk po i jetojmë ëndrrat tona sepse po jetojmë frikën tonë.

E dija që do të merrja trenin e gabuar, kështu që u largova herët.