“Nëse po përpiqeni të krijoni një kompani, është si të pjekni një tortë. Duhet t’i keni…”/ Thëniet më të Bukura të Musk

©AFP/EAST NEWS

Nga popullarizimi i makinave elektrike në përpjekjet e mëdha për të kolonizuar Marsin, ky njeri i famshëm synon të bëjë të pamundurën të mundur.

Nuk është çudi që Elon Musk, pavarësisht se është një biznesmen, ka aq shumë ndjekës saqë mund të rivalizojë rock star -ët e sotëm.

Thëniet e tij motivojnë dhe frymëzojnë brezat e rinj. Kështu që ne vendosëm të përzgjidhnim disa nga thëniet e tij me të bukura për t’ju frymëzuar dhe motivuar për të arritur gjithçka që e doni me zemër.

Nëse po përpiqeni të krijoni një kompani, është si të pjekni një tortë. Duhet t’i keni të gjithë përbërësit në proporcionin e duhur.

Hapi i parë është të vërtetojmë se diçka është e mundur; pastaj mundësia do të shfaqet.

Kur diçka është mjaft e rëndësishme, ju e bëni atë edhe nëse shanset nuk janë në favorin tuaj.

Nëse ke nevojë për fjalë frymëzuese, mos iu fut asaj pune.

Nëse ngriheni në mëngjes dhe mendoni se e ardhmja do të jetë më mirë, do të jetë një ditë e ndritshme. Përndryshe, nuk do të jetë ashtu.

Këmbëngulja është shumë e rëndësishme. Ju nuk duhet të dorëzoheni nëse nuk jeni të detyruar dorezoheni.

Disa njerëz nuk e pëlqejnë ndryshimin, por ju duhet të përqafoni ndryshimin nëse alternativa është katastrofë.

Durimi është një virtyt dhe unë po mësoj durimin. Është një mësim i vështirë.

Dështimi është një opsion këtu. Nëse gjërat nuk po dështojnë, ju nuk po inovoni sa duhet.

Nëse rregullat janë të tilla që nuk mund të bëni përparim, atëherë duhet të luftoni me rregullat.

Unë mendoj se kjo është këshilla e vetme më e mirë: vazhdimisht mendoni se si mund t’i bëni gjërat më mirë dhe sfidojeni veten.

Një kompani është një grup i organizuar për të krijuar një produkt ose shërbim, dhe është vetëm po aq e mirë sa njerëzit e saj dhe sa të ngazëllyer janë për të krijuar gjëra.

Unë mendoj se është e mundur që njerëzit e zakonshëm të zgjedhin të jenë të jashtëzakonshëm.

Do të doja të vdisja në Mars. Thjesht jo në anije kozmike.

Sapo ta kuptoni pyetjen, atëherë përgjigjja është relativisht e lehtë.

Ju duhet të siguroheni që të karikoheni menjëherë pas bombardimeve.

Njeriu duhet të përpiqet ta bëjë botën një vend më të mirë sepse e anasjellta nuk ka kuptim.

E vetmja gjë që ka kuptim të bësh është të përpiqesh për një përndritje më të madhe kolektive.

Fillova të lexoj Enciklopedinë Britannica. Kjo ishte aq e dobishme. Ju nuk e dini çfarë nuk dini. Ju e kuptoni se ka aq shumë gjëra të panjohura.

Është gjë e mirë që vezët tuaja të jenë në një shportë për sa kohë që kontrolloni se çfarë ndodh me atë shportë.

Njerëzit duhet të ndjekin atë për të cilin kanë pasion. Kjo do t’i bëjë ata më të lumtur se çdo gjë tjetër.

Talenti është jashtëzakonisht i rëndësishëm. Është si një ekip sportiv, ekipi që ka lojtarin më të mirë individual shpesh do të fitojë, por pastaj ka një shumëfishim nga mënyra se si ata lojtarë punojnë së bashku dhe strategjia që ata përdorin.

Vërtetë u kushtoj vëmendje reagimeve negative dhe i kërkoj me ngulm ato, veçanërisht nga miqtë … Vështirë se dikush e bën këtë, dhe është tepër e dobishme.

Kur dikush shpërthen tregun me një inovacion të rëndësishëm, rrallë është një gjë e e vetme e vogël. Shumë rrallë, është një gjë e vogël. Zakonisht është një bashkim i tërë i disa gjërave që kolektivisht përbëjnë një risi të madhe.

Ju nuk duhet t’i bëni gjërat ndryshe vetëm sepse ato janë të ndryshme. Ata duhet të jenë … më të mira.

Gjithmonë kam optimizëm, por jam realist. Nuk ishte pritja për një sukses të madh që më shtyu të filloja Tesla ose SpaceX … Vetëm se mendova se ishin mjaftueshëm të rëndësishëm për t’i bërë gjithsesi.

Është shumë e rëndësishme të pëlqesh njerëzit me të cilët punoni, përndryshe jeta [dhe] puna juaj do të jetë mjaft e mjerueshme.

Unë ose mund ta shikoj të ndodhë ose të jem pjesë e saj.

Besoj se ka disa shpjegime për këtë univers, të cilin ju mund ta quani Zot.

Më mirë të jem optimist dhe i gabuar, sesa pesimist dhe i drejtë.

Vazhdimisht mendoni se si mund t’i bëni gjërat më mirë. Vazhdoni të pyesni veten.

Mos kini frikë nga arenat e reja.

Duhet të jesh goxha i vendosur për ta realizuar atë. Përndryshe, thjesht do ta bësh veten të mjerë.