“Nëse të thuhet se jeni një person i shumanshëm, mos u gëzo fort. Ndoshta kjo do të thotë…”/ Thënie nga Zhvanetsky

©Valerie Plotnikov/ Russian Plot

Zhvanetsky është një nga ata autorë që arrijnë t’u japin mendimeve një formë lakonike, sarkastike dhe absolutisht të tjetërllojtë.

Dhe më e rëndësishmja, në skicat e tij, të gjithë e gjejnë veten e tyre – edhe pse ndonjëherë, ndoshta, neve nuk do të na pëlqente vërtet kjo.

Atë e quajnë gjeniun e satirës dhe fama e tij prej kohës ka dalë nga kufijtë e Ukrainës dhe Rusisë. Për kënaqësinl e lexuesve tanë, ne kemi përzgjedhur një koleksion të ndritshmëm me brilantët e Mikhail Mikhailovich.

Ne duam prej teje, që të na thuash cilën prej tyre pëlqeve më së shumti.

Nëse ju thuhet se jeni një person i shumanshëm, mos bëni lajka me veten. Ndoshta kjo do të thotë që ju jeni një bastard, një egoist dhe një parazit në të njëjtën kohë.

Asnjëherë mos e ekzagjeroni marrëzinë e armiqve dhe besnikërinë e miqve.

Nëse vijoni të debatoni me një idiot, atëherë ai ndoshta mendon se po bën të njëjtën gjë.

Fat i buzëqesh trimave … Dhe pastaj qeshet me ta për një kohë të gjatë!

Pija në doza të vogla është e padëmshme në çdo sasi.

Të menduarit është kaq i vështirë, prandaj shumica e njerëzve gjykojnë.

Një optimist beson se ne jetojmë në botën më të mirë. Pesimisti ka frikë se mos është vërtetë kështu.

Asgjë nuk e lëndon një person sa copëzat e lumturisë së tij.

Nuk ka të keqe nëse ata qeshin me ty pas krahëve. Është shumë më keq kur ata qajnë për ty prapa krahavë.

Është më lehtë t’i mashtrosh njerëzit sesa t’i bindësh ata se dikush tjetër po i mashtron.

Mençuria nuk vjen gjithmonë me moshën. Ndodh që mosha të vijë vetëm.

Liria jonë është si një semafor me tre drita që ndizen në të njëjtën kohë.

Nëse të afërmit ose miqtë tuaj nuk ju telefonojnë për një kohë të gjatë, kjo do të thotë se ata po e shijojnë jetën mirë.

Emocionet pozitive janë emocione që lindin nëse jepnii gjithçka.

Nëse është dikush i gatshëm për të lëvizur malet, të tjerët me siguri do ta ndjekin, të gatshëm t’i thyejnë qafën.

Vetmia e vërtetë është kur flisni me veten tuaj gjithë natën dhe ajo nuk ju kupton.

Stërvitja e zgjat jetën me pesë vjet, por këto pesë vjet duhet t’i kalosh në palestër.

Një person i mirë mund të njihet lehtë nga forma e çuditshme si thotë gjërat.

Çfarë është jeta jonë: nëse nuk mësohesh me të, do të vdesësh, nëse nuk vdes, do të mësohesh me të.

Është më mirë të bësh dashuri me dashuri sesa të bësh dashuri me vështirësi.

Është një lumturi e madhe të shohësh një jetë të vërtetë të përgjakshme heroike dhe të mos marrësh pjesë në të.

Është e vështirë të jesh kurvë e fundit – gjithmonë është një tjetër në pas teje!

Sapo të hyni në dietë, dikush menjëherë ulet për të ngrënë.

Është më mirë të heshtësh dhe të dukesh si një budalla se sa të flasësh dhe t’ua heqësh të gjitha dyshimet.

Nuk mjafton të dini vlerën tuaj – gjithashtu duhet të jeni të kërkuar.

Jeta është si një piano: tasti i bardhë, tasti i zi … kapaku.

Shkalla më e lartë e sikletit janë dy shikime që takohen në vrimën e çelësit.

Thashë: ose do të jetoj mirë, ose punët e mia do të bëhen të pavdekshme. Dhe jeta përsëri u kthye drejt punëve.

A je i gezuar? Në kohë të ndryshme ai iu përgjigj kësaj pyetjeje në mënyra të ndryshme, por gjithmonë – negativisht.

Djema, nëse na ka ardhur lluci deri në qafë, le të bashkojmë duart!