“Nëse vërtet dëshiron ta kuptosh diçka, mënyra më e mirë është të përpiqesh t’ia…”/ Thëniet më të Bukura të Adams

©Wikimedia Commons

Douglas Noel Adams ishte një autor, skenarist, eseist, humorist, satirist dhe dramaturg anglez.

E për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një përzgjedhje të thënieve më të bukura të tij.

Nëse vërtet dëshiron ta kuptosh diçka, mënyra më e mirë është të përpiqesh t’ia shpjegosh atë dikujt tjetër.

Ndoshta nuk kam shkuar atje ku kam dashur të shkoj, por mendoj se kam përfunduar atje ku duhej.

Koha është një iluzion, por koha e vaktit të drekës, dyshoj shumë.

Unë i pëlqej shumë afatet. Unë e dua atë zhurmën që ata bëjnë ndërsa i shkel.

Historia e deritanishme: Në fillim u krijua Universi. Kjo ka bërë që shumë njerëz të zemërohen shumë dhe të konsiderohet gjerësisht si një veprim i keq.

Unë refuzoj t’i përgjigjem kësaj pyetje me arsyetimin se nuk e di përgjigjen.

Asgjë nuk udhëton më shpejt se shpejtësia e dritës, me një përjashtim të mundshëm të lajmeve të këqija, të cilat u binden ligjeve të veta të veçanta.

Ai e ndjente se e gjithë jeta e tij ishte një lloj ëndrre dhe nganjëherë mendonte se e kujt ishte dhe nëse po e shijonin.

Unë më mirë preferoj të jem pak më i lumtur se sa duhet çdo ditë.

Nëse ka ndonjë gjë më të rëndësishme se egoja ime vërdallë, unë dua që ajo të kapet dhe të qëllohet tani.

Për një moment, asgjë nuk ndodhi. Pastaj, pas një sekonde apo më shumë, asgjë nuk vazhdoi të ndodhte.

Ju jetoni dhe mësoni. Sidoqoftë, jetoni.

Realiteti shpesh është i pasaktë.

Ka disa njerëz që ju pëlqejnë menjëherë, disa të cilët mendoni se mund të mësoni t’i pëlqeni me kohën, dhe disa që thjesht dëshironi t’i largoni nga ju me një shkop të mprehtë.

Nëse provoni dhe merrni një mace veçmas për të parë se si funksionon, gjëja e parë që keni në duar është një mace që nuk punon.

Përgjigja për pyetjen e madhe … Për jetën, universin dhe gjithçka … është … dyzet e dy, “tha Mendimi i Thellë, me madhështi dhe qetësi të pafund.

Beethoven ju tregon se si është të jesh Beethoven dhe Mozart ju tregon se si është të jesh njeri. Bach ju tregon se si është të jesh gjithësia.

Kushdo që është i aftë të bëhet vetë President, nuk duhet të lejohet kurrsesi ta ushtrojë detyrën asnjë ditë.

Ashtë gabim të mendosh se mund të zgjidhësh ndonjë problem të madh vetëm me patate.

Ai sulmoi gjithçka në jetë me një përzierje të gjeniut të jashtëzakonshëm dhe paaftësisë naive, dhe shpesh ishte e vështirë të thuhej se cila ishte cila.

Ne jemi të mbërthyer me teknologjinë kur ajo që duam me të vërtetë është thjesht gjëra që funksionojnë.

Mesazhi Përfundimtar i Zotit për Krijimin e Tij: “Ju kërkojmë falje për shqetësimin”.

Ai shpresoi dhe u lut që të mos kishte një jetë të përtejme. Pastaj ai e kuptoi se këtu përfshihej një kontradiktë dhe thjesht shpresonte se nuk do të kishte një jetë të përtejme.

Të gjithë mendimet nuk janë të barabarta. Disa janë shumë më të fortë, të sofistikuar dhe të mbështetur mirë në logjikë dhe argument se të tjerët.

Nuk ka kuptim të përdoret fjala ‘e pamundur’ për të përshkruar diçka që ka ndodhur qartë.

Ne nuk mund të fitojmë kundër fiksimit. Ata interesohen, ne jo. Ata fitojnë.

Një filxhan çaj do të më rikthej normalitetin.

E vetmja gjë që vërtet duhet të dini për momentin është se universi është shumë më i komplikuar nga sa mund të mendoni, edhe nëse filloni nga një pozicion i të menduarit është tepët i komplikuar.

Doktori im thotë se unë kam një gjëndër publike të keqformuar dhe një mungesë natyrore të fibrave morale dhe se për këtë arsye jam i shfajësuar nga mëshira e gjithësisë.

Për ta përmbledhur përmbledhjen e përmbledhjes: njerëzit janë problemi.

Mos besoni asgjë që lexoni në internet. Përveç kësaj. Epo, duke përfshirë këtë, mendoj unë.

Qeniet njerëzore, të cilat janë pothuajse unike në aftësinë për të mësuar nga përvoja e të tjerëve, janë gjithashtu të jashtëzakonshme për mosprirjen e tyre dukshëm për ta bërë këtë.

Jeta është tretur ndër të gjallët.

Mund të jetë shumë e rrezikshme të shohësh gjërat nga këndvështrimi i dikujt tjetër pa trajnimin e duhur.

Universi im janë sytë dhe veshët e mi. Çdo gjë tjetër është thashetheme.

Një jetë e ngarkuar me pritshmëri është një jetë e rëndë. Fryti i saj është trishtimi dhe zhgënjimi.