“Nëse zotëroni diçka, por nuk mund ta jepni, atëherë nuk e posedoni, ajo ju…”/ Thëniet më të Bukura të Sinatrës

©Wikimedia Commons

Francis Albert Sinatra ishte një këngëtar dhe aktor amerikan i cili në përgjithësi perceptohet si një nga artistët më të mëdhenj muzikorë të shekullit të 20 -të.

Ai është një nga artistët më të shitur të muzikës të të gjitha kohërave, pasi ka shitur rreth 150 milionë disqe në të gjithë botën.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion të thënieve më të bukura të tij.

Në përfundim të leximit, si gjithnjë, presim të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Nëse zotëroni diçka, por nuk mund ta jepni, atëherë nuk e posedoni … ajo ju posedon.

Hakmarrja më e mirë është suksesi masiv.

U bëfsh 100 vjeçe dhe zëri i fundit që dëgjon të jetë imi.

Njerëzit shpesh vërejnë se jam shumë me fat. Fati është i rëndësishëm vetëm për sa i përket marrjes së shansit për të shitur veten në momentin e duhur. Pas kësaj, ju duhet të keni talent dhe njohuri për ta përdorur atë.

Unë nuk jam një nga ato macet e ndërlikuara, të përziera. Unë nuk jam duke kërkuar për sekretin e jetës … Unë thjesht vazhdoj nga dita në ditë, duke marrë atë që vjen.

Do të doja të kujtohesha si një njeri që kishte një kohë të mrekullueshme duke jetuar jetën, një njeri që kishte miq të mirë, familje të shkëlqyer – dhe nuk mendoj se mund të kërkoj asgjë më shumë se kaq, në të vërtetë.

Ju mund të jeni një enigmë, por mua më pëlqen mënyra se si pjesët përputhen.

Një “të dua” e thjeshtë do të thotë më shumë se paratë.

Mos i fsheh plagët e tua. Ato të bëjnë atë që je tani.

Sepse çfarë është një njeri, çfarë ka marrë. Nëse jo vetë, atëherë ai nuk ka asgjë.

Çfarëdo tjetër që është thënë për mua personalisht është e parëndësishme. Kur këndoj, besoj. Jam i sinqerte.

Frika është armiku i logjikës.

Mësimi i madh në jetë, djalosh, nuk është të mos kesh frikë nga askush dhe asgjë.

Njerëzit që sigurojnë jetesën nga pasuritë ose fatkeqësitë e njerëzve të tjerë janë parazitë.

Çfarë formule? Unë kurrë nuk kam pasur një të tillë, kështu që nuk mund të them se cili është përbërësi kryesor. Unë mendoj se të gjithë ata që janë të suksesshëm në këtë biznes kanë një përbërës të përbashkët – talentin që na dha Zoti. Pjesa tjetër varet nga mënyra se si përdoret.

Ajo që bëj me jetën time është bërë nga vetja ime. Unë e jetoj atë në mënyrën më të mirë që mundem.

Mendoj se ambicia ime më e madhe në jetë është t’ua përcjell të tjerëve atë që di.

Unë besoj në ty dhe mua. Unë jam si Albert Schweitzer dhe Bertrand Russell dhe Albert Einstein në atë që kam një respekt për jetën – në çdo formë. Unë besoj në natyrë, në zogjtë, detin, qiellin, në gjithçka që mund të shoh ose për të cilën ka dëshmi të vërteta. Nëse me këto gjëra nënkuptoni me Perëndinë, atëherë unë besoj në Zot.

Unë i dua të gjitha ato vajza njësoj siç më duan mua. Unë marr mijëra letra në javë nga vajzat që më duan…. Sa herë që këndoj një këngë, bëj dashuri me to. Unë jam një këngëtare boudoir.

Në zemër, unë mendoj se jam një këngëtare salloni sepse ka një intimitet më të madh midis interpretuesit dhe auditorit në një klub nate. Pastaj përsëri, më pëlqen emocioni i daljes para një auditori të madh koncertesh. Le të themi se vendi nuk është i rëndësishëm, përderisa të gjithë kalojnë mirë.

Nëse nuk e njihni djalin në anën tjetër të botës, dashurojeni atë gjithsesi sepse ai është njësoj si ju. Ai ka të njëjtat ëndrra, të njëjtat shpresa dhe frikë. Është e njëjta botë, shok. Të gjithë jemi fqinjë.

Asgjë që askush nuk ka thënë ose shkruar për mua nuk më shqetëson kurrë, përveç rasteve kur kjo ndodh.
Një mik nuk është kurrë një imponim.

Ju jetoni vetëm një herë…

Nëse do të kisha bërë gjithçka që më atribuohet, do të flisja me ju nga një kavanoz laboratori në Harvard.

Dashuria është kur dëshiron të këndosh çdo ditë e natë. Pa tarifë dhe menaxher.

Mos iu përgjigj negativitetit me më shumë negativitet. Thjesht ulni kokën dhe provoni që kritikët tuaj kanë gabuar.

Një mik për mua nuk ka racë, nuk ka klasë dhe nuk i përket asnjë pakice. Miqësitë e mia u krijuan nga dashuria, respekti reciprok dhe ndjenja e të pasurit diçka të fortë të përbashkët. Këto janë vlera të përjetshme që nuk mund të klasifikohen nga raca. Kjo është mënyra sesi e shikoj garën.

Unë i përballova të gjitha dhe qëndrova gjatë dhe e bëra atë sipas dëshirës sime.

Për keqardhje, kam pasur disa; Por përsëri, shumë pak për t’u përmendur.

Merrni frymë thellë, merreni veten, pastroni pluhurin dhe filloni nga e para.

Unë besoj se Zoti e di atë që secili prej nesh dëshiron dhe ka nevojë. Nuk është e nevojshme që ne të shkojmë në kishë të Dielën për të arritur tek Ai. Mund ta gjeni kudo.