“Një anije është gjithmonë e sigurt në breg – por kjo nuk arsyeja për të cilën ajo…”/ Thëniet të Bukura për të Guxuar

©Wikimedia Commons

Ktheni limonat në limonatë të fresket me këto thënie të shkëlqyera inkurajuese si motivim tuajin.

Ne mund të ndihemi keq që diçka nuk shkoi siç ishte planifikuar, ose mund të jemi duke u shqetësuar me arsyen pse diçka nuk funksionoi. Ne mund të mos e kuptojmë pse nuk e morëm këtë apo atë promovim këtë herë, ose pse njerëzit nuk iu përgjigjën me entuziazëm diçkaje për të cilën ishim të sigurt se do ta donin.

Pavarësisht nga arsyeja, ndonjëherë mjaftojnë vetëm disa thënie inkurajuese për të na kujtuar se gjithçka do të jetë në rregull; se ne do t’i kuptojmë gjërat dhe se gjithçka me të vërtetë ndodh për një qëllim.

Më poshtë është një listë e thënieve inkurajuese, për të ecur me kokën lart.

Një anije është gjithmonë e sigurt në breg – por kjo nuk arsyeja për të cilën ajo është ndërtuar.

Asnjëherë mos u dorëzoni, sepse ky është fiks vendi dhe koha kur do të ndryshojë rrjedha.

Përqendrohuni te rrugëtimi, jo te destinacioni. Gëzimi nuk gjendet në përfundimin e një aktiviteti, por në bërjen e tij.

Shkurajimi dhe dështimi janë dy nga hapat më të sigurt drejt suksesit.

Sa e mrekullueshme është që askush nuk ka nevojë të presë një moment të vetëm para se të fillojë të përmirësojë botën.

Lumturia nuk qëndron te pronat as në ar, ndjenja e lumturisë banon në shpirt.

Mos lejo që ajo që nuk mund të bësh të ndërhyjë në atë që mund të bësh.

Asgjë e shkëlqyer nuk është arritur kurrë, përveç atyre që guxuan të besonin se diçka brenda tyre ishte më e lartë se rrethanat.

Jini mirënjohës për atë që keni dhe do të përfundoni duke pasur më shumë. Nëse përqendroheni në atë që nuk keni, kurrë nuk do të keni mjaftueshem.

Një njeri i suksesshëm është ai që mund të vendosë një themel të fortë me tullat që të tjerët i kanë gjuajtur atij.

Kur ndalojmë së kundërshtuari realitetin, veprimi bëhet i thjeshtë, i rrjedhshëm, i sjellshëm dhe i patrembur.

Çdo mëngjes kur hap sytë them me vete: Unë, jo ngjarjet, kane fuqinë të më bëjnë të lumtur ose të pakënaqur sot. Unë mund të zgjedh se cila do të jetë. E djeshmja ka vdekur, e nesërmja nuk ka ardhur akoma. Kam vetëm një ditë, sot, dhe do të jem i lumtur.  

Nëse nuk ka pengesa, nuk ka përparim.

Në thelb, nëse duam të drejtojmë jetën tonë, duhet të marrim kontrollin e veprimeve tona të qëndrueshme. Nuk është ajo që ne bëjmë herë pas here që na formëson jetën, por ajo që bëjmë në mënyrë të vazhdueshme.

Një jetë konstruktive, e dobishme, me vepra të mira dhe marrëdhënie të mira është po aq të vlefshme sa të shkruash poezi ose të shpikësh një makinë. Çdo gjë që dikush bën mirë dhe merr kënaqësi është një arsye mjaft e mirë për të jetuar.

Unë besoj se dikush e përkufizon veten duke e rishpikur përsëri. Për të mos qenë si prindërit tuaj. Për të mos qenë si miqtë tuaj. Të jesh vetvetja. Për ta ndarë veten.

Fati juaj është të përmbushni ato gjëra mbi të cilat përqendroheni me shumë vëmendje. Prandaj zgjidhni të mbani fokusin tuaj në atë që është vërtet madhështore, e bukur, rritëse dhe e gëzueshme. Jeta juaj është gjithmonë duke shkuar drejt diçkaje.

Ngrihuni mbi stuhinë dhe do të gjeni rrezet e diellit.

Numëroni moshën tuaj sipas miqve, jo viteve. Numëro jetën tënde me buzëqeshje, jo me lot.

Jeta është si të ngasësh një biçikletë. Për të mbajtur ekuilibrin tuaj ju duhet të vazhdoni të lëvizni.

Zgjedhja është më shumë sesa të zgjedhësh ‘x’ kundrejt ‘y.’ Eshtë përgjegjësi të ndash kuptimplotën dhe motivuesen nga e parëndësishmja dhe dëshpëruesja. Eshtë mjeti i vetëm që kemi që na mundëson të kalojmë nga ata që jemi sot në ata që duam të jemi nesër.

Nuk ka rëndësi sa ngadalë ecni për aq kohë sa nuk ndaleni.

Jeta nuk ka kufizime, përveç atyre që krijoni vetë.

Mos prisni. Koha nuk do të jetë kurrë e duhura.

Ne secili jemi të talentuar në një mënyrë unike dhe të rëndësishme. Eshtë privilegji dhe aventura jonë të zbulojmë dritën tonë të veçantë.

Nëse këmbëngul për një kohë të gjatë do të fitoj.

Me gjithë mashtrimet, lodhjet dhe ëndrrat e thyera, kjo është ende një botë e bukur. Jini të gëzuar. Përpiquni të jeni të lumtur.

Në mes të vështirësisë qëndron mundësia.

Thjesht nuk mund ta mposhtësh personin që nuk dorëzohet kurrë.

Filloni aty ku jeni. Përdorni atë që keni. Bëni atë që mundeni.

Ai që ka një arsye për të jetuar mund të durojë pothuajse çdo mënyrë.

Për të pasur sukses, së pari duhet të besojmë se mundemi.