“Një nga avantazhet e të qenit i ç’organizuar është se gjithmonë bëni zbulime…”/ Thëniet më të Bukura të A. A. Milne

©Wikimedia Commons

Alan A. Milne ishte një autor anglez, më i njohur për librat e tij për arushin Winnie-the-Pooh dhe për poezi të ndryshme.

Milne ishte një shkrimtar i shquar, kryesisht si dramaturg, para se suksesi i madh i Pooh të errësonte të gjithë punën e tij të mëparshme.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një përmbledhje të disa prej thënieve më të bukura të tij.

Një nga avantazhet e të qenit i ç’organizuar është se gjithmonë bëni zbulime befasuese.

Ju nuk mund të qëndroni në cepin tuaj duke pritur që të tjerët të vijnë tek ju. Ndonjëherë duhet të shkosh tek ata.

Disa njerëz përkujdesen shumë. Mendoj se quhet dashuri.

Eshtë më argëtuese të flasësh me dikë që nuk përdor fjalë të gjata, të vështira, por fjalë të shkurtra, të lehta si “Çfarë ka për drekë?

Njerëzit thonë se asgjë nuk është e pamundur, por unë bëj asgjë çdo ditë.

E dija që kur të takova se një aventurë do të ndodhte.

“Ndonjëherë,” tha Pooh,”gjërat më të vogla zënë më shumë hapësirë ​​në zemrën tënde.”

Lumenjtë e dinë këtë: nuk ka nxitim. Do të arrijmë atje një ditë.

Më premto që nuk do të më harrosh kurrë, sepse nëse mendoja se do ta bëje, nuk do të largohesha kurrë.

Nëse personi me të cilin po flisni nuk duket se po ju dëgjon, jini të durueshëm. Mund të jetë thjesht që ai ka një copë të vogël gëzofi në vesh.

Disa njerëz flasin me kafshët. Sidoqoftë, jo shumë i dëgjojnë. Ky eshte problemi.

A jeni ndaluar ndonjëherë të mendoni dhe keni harruar të filloni përsëri?

Kur shihni dikë që vesh Çizmet e Mëdha, mund të jeni mjaft të sigurt se një Aventurë do të ndodhë.

Nëse vjen një ditë kur nuk mund të jemi bashkë, më mbaj në zemrën tënde. Unë do të qëndroj atje përgjithmonë.

“Miqësia,” tha Christopher Robin, “është një gjë shumë ngushëlluese ta kesh.

Askush nuk mund të fshihet pas një tullumbaceje.

Ajo që them është se, nëse një njeri i pëlqen patatet, ai duhet të jetë një shok shumë i mirë.

E dija një herë, vetëm se tani e kam harruar.

Kushtojini vëmendje se ku po shkoni sepse pa kuptim nuk mund të arrini askund.

Unë po ecja duke kërkuar dikë, dhe pastaj papritmas nuk isha më.

Ndoshta gjëja më e mirë që mund të bëni është të ndaloni së shkruari Hyrje dhe të vazhdoni me librin.

Sa me fat jam që kam diçka që e bën lamtumirën kaq të vështirë.

Sepse unë jam një ari me shumë pak tru dhe fjalët e gjata më shqetësojnë.

Ndonjëherë ulem dhe mendoj, dhe nganjëherë thjesht ulem …

Organizimi është ajo që bëni para se të bëni diçka, në mënyrë që kur ta bëni, të mos përzihet e gjitha.

Premtoni se nuk do të më harroni kurrë. As kur jam njëqind vjeç.

Çdo ditë e kaluar me ty është dita ime e preferuar. Kështu që sot është dita ime e re e preferuar.

Pak konsideratë, pak mendim për të tjerët, bën të gjithë ndryshimin.

Gjithmonë shikoni se ku po shkoni. Përndryshe, ju mund të shkelni në një pjesë të Pyllit që është lënë jashtë gabimisht.