“Nuk dua që të më shpëtosh. Unë dua që të qëndrosh pranë meje ndërsa…”/ Thënie për ta Mbyllur Vitin Mbarë

©shutterstock

Jemi në ditët, në mos orët, e fundit të këtij viti dhe duam që lexuesit tanë ta përmbyllim bukur dhe ta fillojnë me këmbë të mbarë vitin në të cilin së shpejti po hyjmë.

Frymëzohuni dhe kënaquni me leximin e këtyre thënieve të përzgjedhura enkas:

Nuk dua që të më shpëtosh. Unë dua që të qëndrosh pranë meje ndërsa shpëtoj veten.

Ju është dhënë kjo jetë sepse jeni mjaft të fortë për ta jetuar atë.

Unë nuk jam ajo që më ka ndodhur. Unë jam ajo që zgjedh të bëhem.

Harrojeni të kaluarën tuaj, falni veten dhe filloni përsëri tani.

Sa herë që e gjeni veten duke dyshuar se sa larg mund të shkoni, mbani mend se sa larg keni arritur. Mbani mend gjithçka me të cilën jeni përballur, të gjitha betejat që keni fituar dhe të gjitha frikërat që keni kapërcyer.

Rritja është e dhimbshme. Ndryshimi është i dhimbshëm. Por asgjë nuk është aq e dhimbshme sa të qëndrosh i mbërthyer diku ku nuk të takon.

Shpresa është e vetmja gjë më e fortë se frika.

Lëreni veten të mërziteni. Lëreni t’ju çlirojë. Filloni aty.

Do të gjej forcë në dhimbje.

Asnjëherë mos kërkoni falje për të qenë të ndjeshëm apo emocional. Le të jetë kjo një shenjë se ju keni një zemër të madhe dhe nuk keni frikë t’i lejoni të tjerët ta shohin atë. Shfaqja e emocioneve tuaja është një shenjë fuqie.

Të jesh thellësisht i dashuruar të jep forcë; Të duash thellësisht të jep guxim.

Ju tërhiqni atë që jeni, jo atë që dëshironi, nëse doni të mira, atëherë jini të shkëlqyer.

Ju lejohet të bërtisni, ju lejohet të qani, por mos u dorëzoni.

Hyni në këpucët e mia dhe ecni jetën që po jetoj dhe nëse arrini aq larg sa jam unë, vetëm atëherë ndoshta do të shihni se sa i fortë jam në të vërtetë.

Nëse je me fat që të jesh ndryshe, mos ndrysho kurrë.

Unë jam i fortë sepse kam qenë i dobët. Unë jam i patrembur sepse kam pasur frikë.

Ndonjëherë përballeni me vështirësi jo se po bëni diçka të gabuar, por sepse po bëni diçka siç duhet.

Punoni për një kauzë, jo për duartrokitje. Jetoje jetën për të shprehur, jo për të bërë përshtypje. Mos u përpiqni të vini re praninë tuaj, thjesht bëni praninë tuaj të vihet re, thjesht bëni mungesën tuaj të ndihet.

Zgjohuni me vendosmëri. Shkoni në shtrat me kënaqësi.

Vazhdoni më thoni se nuk jam mjaftueshëm i mirë. Më thuaj se nuk mund ta bëj sepse do t’ju tregoj përsëri se mundem!

Kur të filloni të shihni vlerën tuaj, do ta keni më të vështirë të qëndroni pranë njerëzve që nuk e bëjnë këtë.

Gruaja që nuk kërkon vërtetim nga askush është individi më i frikshëm në planet.

Buzëqesh. Ti je e lezetshme.

Veprimet më të forta për një grua është të dojë veten, të jetë vetvetja dhe të shkëlqejë mes atyre që kurrë nuk e besuan se mund.

Unë jam tipi i personit që do të kyçem në banjë dhe do të qaj, por më pas do të dal sikur të mos ketë ndodhur asgjë.

Një grua e fortë është ajo që është në gjendje të buzëqeshë këtë mëngjes sikur të mos ishte ajo që qau mbrëmë.

Njerëzit më të fortë nuk janë ata që tregojnë forcë përballë nesh, por ata që fitojnë beteja për të cilat nuk dimë asgjë.

Ndonjëherë ju duhet të rrëzoheni më poshtë se sa keni rënë ndonjëherë për të qëndruar më lart se kurrë.

Buzëqeshni dhe le ta dinë të gjithë se sot, ju jeni shumë më të fortë se sa ishit.

Mos u lut për një jetë të lehtë, lutu për forcë për të duruar një të vështirë.

Përpjekja që po bëni sot është zhvillimi i forcës që ju nevojitet për nesër.

Të dish se kur të largohesh është mençuri…

Një grua e fortë e di se si ta mbajë jetën e saj në shina. Me lot në sy, ajo ende ia del të thotë, “Ja, jam mirë”.

Nëse ndonjëherë e ul kokën, do të jetë thjesht të admiroj këpucët e mia.

Vajzat e vogla me ëndrra bëhen gra me vizion.

Gratë janë trajnuar të flasin butësisht dhe të mbajnë një buzëkuq.
Kanë mbaruar ato ditë.

Ju mund të bëheni të fortë, të fuqishëm dhe të bukur.

Asnjëherë mos u turpëro nga një shenjë apo njollë. Thjesht do të thotë që ju ishit më i fortë se çdo gjë që u përpoq t’ju lëndonte.

Nuk je krijuar kurrë për të jetuar në depresion, i mundur, fajtor, i dënuar, i turpëruar apo i padenjë. Ti je krijuar për të qenë fitimtar.

Kur përballeni me kohë të vështira, dijeni se sfidat nuk dërgohen për t’ju shkatërruar. Ato janë dërguar për t’ju promovuar, rritur dhe forcuar.

Lloji i bukurisë që dua më shumë është lloji i vështirë për t’u patur që vjen nga brenda-forca, guximi, dinjiteti.

Ndonjëherë gjërat e këqija që ndodhin në jetën tonë na shpien drejtpërdrejt në gjërat më të mira që do të na ndodhin ndonjëherë.

Jepini Perëndisë dobësinë tuaj dhe Ajo do t’ju japë forcën e saj.

Ajo ndërton të tjerët sepse e di se si është të shkatërrohesh.

Gratë e forta veshin dhimbjen e tyre ashtu si bëjnë stilet. Pavarësisht se sa shumë dhemb, gjithçka që shihni është bukuria e saj.

Ky është viti që do të jem më i fortë, më i guximshëm, më i sjellshëm, i pandalshëm dhe këtë vit do të jem i egër.

Jeta ka dy mënyrë për të testuar vullnetin e një personi, ose duke mos i ndodhur asgjë fare ose duke ia lëshuar të gjitha që t’i ndodhin përnjëherësh.

Stuhitë e bëjnë pemët të lëshojnë rrënjë më të thella.

Mos lejoni që sjellja e të tjerëve të shkatërrojë paqen e brendshme.

Buzëqeshni dhe le ta dinë të gjithë se sot, ju jeni shumë më të fortë se dje.

Unë jam i fortë sepse i di dobësitë e mia. Unë jam e bukur sepse jam i vetëdijshëm për të metat e mia. Unë nuk kam asnjë frikë…

Besoni në veten tuaj pak më shumë.

Jeni më e fortë se sa mendoni.

Mos u shqetëso…