“Për një muaj, ata hëngrën sa të donin dhe çfarëdo që u pëlqente, por vetëm midis…”/ Thëniet më të Bukura të Hoff

©Wikipedia Commons

Uim Hoff, i njohur gjithashtu si Njeriu i Akullit, është një folës motivues holandez dhe atlet i shquar për aftësinë e tij për t’i bërë ballë temperaturave të ngrirjes.

Për lexuesit tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve të tij më të bukura, dhe si gjithnjë ne duam të dimë cilën prej tyre pëlqyet më së shumti.

Për një muaj, ata hëngrën sa të donin dhe çfarëdo që u pëlqente, por vetëm midis pesë pasdite dhe orës dhjetë të natës.

Ne mund të bëjmë më shumë se sa mendojmë. “Është një sistem bindjesh që unë kam adoptuar dhe është bërë motoja ime. Ka më shumë se sa duket dhe nëse nuk jeni të gatshëm të përjetoni gjëra të reja, nuk do ta realizoni kurrë potencialin tuaj të plotë .

Nëse mund të mësoni se si të përdorni mendjen tuaj, gjithçka është e mundur.

Nuk kam frikë të vdes. Kam frikë të mos kem jetuar.

Bëjeni më të thjeshtë për veten tuaj duke qetësuar mendjen nga zemërimi, duke kuptuar atë që ju bën të trishtuar dhe duke përsëritur përvojat që ju bëjnë të lumtur. Nëse doni forcë dhe sukses, thjesht bëjeni!

Si mjek, ai e dinte se nuk ka asnjë arsye fiziologjike që të gjithë burrat dhe gratë mbi moshën 40 vjeç të bëhen mbipeshë.

Kam arritur të kuptoj se nëse e doni ta mësoni diçka me çdo kusht, do të gjeni një mënyrë për ta mësuar atë. Të kesh vullnetin për të kërkuar dhe arritur sukses është shumë e rëndësishme.

Ka shumë më tepër në jetë sesa ato që na sheh syri nëse zgjedh ta kërkosh. Kërkuesi bëhet gjetës, gjetës i shumë më tepër sesa menduam se ishte e mundur.

Marrja e kontaktit me fushën elektrike të Tokës – ka një efekt të favorshëm në shëndet. Toka është e ngarkuar negativisht ndërsa ajri është plot me jone pozitive.

Ne kemi muskuj të frymëmarrjes shtesë në qafën tonë që na ndihmojnë të marrim frymë më shpejt për periudha të shkurtra.

Sa më shpesh të bëni dushe të ftohta dhe sa më shumë të mësoheni me atë goditjen fillestare, aq më shumë filloni ta dëshironi atë ndjesinë.

Nëse angazhoheni shumë në vlerësimin e jashtëm, ju humbni rrugën drejt vetes.

Në Bhagavad Gita ata thonë: “Mendja nën kontroll është shoku juaj më i mirë, mendja që endet është armiku juaj më i keq.”

Gjëja më e mirë që mund të bëni për lëkurën tuaj është të futeni në ujë të ftohtë – jo menjëherë, por gradualisht; Unë jam gjashtëdhjetë e një vjeç dhe kam akoma lëkurë si të një fëmije.

I ftohti është një stresor, kështu që nëse jeni në gjendje të futeni në të ftohtë dhe të kontrolloni reagimin e trupit tuaj ndaj tij, do të jeni në gjendje të kontrolloni stresin.

Sfidat sjellin natyrën e vërtetë brenda meje. Ajo paralajmëron trupin dhe mendjen time, duke ndryshuar gjendjen time të të qenit. Më bën të ndihem kaq i gjallë! Është pikërisht ajo që unë gjithmonë them, “Ne mund të bëjmë më shumë se sa mendojmë.” Në ato momente kur përballem me një sfidë, bëhem jashtëzakonisht i vetëdijshëm për shtresat më të thella të shpirtit tim.

Në natyrë, nuk janë vetëm të dobëtit fizikisht por edhe të dobëtit mendërisht ata që do të gllabërohen. Tani ne kemi krijuar këtë shoqëri moderne në të cilën kemi çdo komoditet, megjithatë ne jemi duke humbur aftësinë tonë për të rregulluar gjendjen shpirtërore, emocionet tona.