“Për të qenë i suksesshëm në çdo çështje ju duhet një sasi e caktuar…”/ Thëniet më të Bukura të Shekspirit

©Getty Images

William Shakespeare ishte një poet i shkëlqyer dhe një mjeshtër i pakrahasueshëm i fjalëve.

Rreshtat e tij zbulojnë të gjithë thelbin e marrëdhënieve midis njerëzve dhe jeta e personazheve të tij është plot pasione dhe emocione të forta. Ai depërtoi në thellësitë e shpirtit njerëzor dhe zbuloi botën e brendshme të qenies njerëzore, delikate dhe të pamasë në të njëjtën kohë.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi përzgjedhur 20 fraza të tejkohshme nga dramaturgu më i mirë i të gjitha kohërave.

Për të qenë i suksesshëm në çdo çështje ju duhet një sasi e caktuar çmendurie.

Dashuria nuk shihet me sy, por me shpirt.

Nëse fjalët lënduese do të linin shenja, të gjithë do të ndoteshim.

Çmenduria ka logjikën e vet.

Dashuria e vërtetë nuk mund të flasë sepse ndjenja e vërtetë shprehet më së miri me veprim, jo ​​me fjalë.

Aty ku ka pak fjalë, ato kanë më shumë peshë.

Asgje nuk zgjat pergjithmone.

Ne e dimë se çfarë jemi, por ende nuk e dimë se çfarë mund të bëhemi.

Dashuria ikën nga ata që e përndjekin atë dhe përndjek ata që ikin prej saj.

Të gjykosh një tjetër është të gjykosh vetveten.

Ata që vrasin me fjalë vriten nga heshtja.

Nuk ka asnjë që është aq i mirë sa të mësojë të tjerët.

Heshtja nuk është shenjë e pandjeshmërisë. Vetëm ajo që është e zbrazët brenda, bubullon.

Shumica e njerëzve preferojnë marrëzitë mbi mençurinë, sepse marrëzitë janë argëtuese ndërsa mençuria është e mërzitshme.

Është më mirë të ndizni një qiri sesa të mallkoni errësirën.

Një trëndafil mban erë trëndafili edhe nëse i jepet një emër tjetër.

Sa më i mirë objektivi, aq më i saktë është qëllimi ynë.

Suksesi i shakasë varet nga kush e dëgjon, jo nga kush e thotë.

Dashuria ime është aq e çmendur sa nuk i shoh defektet.

Mosbesimi në vetvete është një armik i pabesë që na privon të bëjmë shumë gjëra të mira, mos pranoni asnjë arsye tjetër përveç se të zgjidhni vetveten dhe t’i provoni ato.