“Pika e fillimit të fuqisë së vërtetë është momenti kur e kuptoni se nuk keni nevojë për…”/ Thëniet më të bukura të Peter Sage

©India Times

Peter Sage është një sipërmarrës i suksesshëm me mbi 25 vjet përvojë dhe mbi një duzinë kompanishë të suksesshme në industri të ndryshme.

Ai është një folës, filantrop, autor dhe mentor i zhvillimit personal me famë ndërkombëtare, i cili ka këshilluar qeveritë, anëtarët e familjes mbretërore dhe kompanitë në mbarë botën. Ai është një nga liderët botërorë në fushën e edukimit për sipërmarrje.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë, ne kemi sjellë një listë me thënie frymëzuese më të bukura nga Peter Sage dhe si gjithnjë, në përfundim të leximit presim të na thoni cilën prej tyre pëlqyet më së shumti.

Pika e fillimit të fuqisë së vërtetë është momenti kur e kuptoni se nuk keni nevojë për të.

Biznesi është mjeti më i sofistikuar për të gjeneruar pasuri.

Në vend që të jetoni në një jetë të ngushtë, të rrafshët, pse të mos ngjiteni majave
dhe të bini në grahmat e një jete të jashtëzakonshme.

Të dish e të mos bësh është njësoj si të mos dish.

Ne nuk jemi këtu për të qënë perfektë, por për t’u bërë versioni më i mirë i dikujt që është joperfekt.

Nuk mund të rishpikësh një biznes pa rishpikur personin që e udhëheq atë biznes.

Realiteti është subjekt i ndikimit.

Qëllimi i vendosjes së një qëllimi nuk është arritja e qëllimit. Është për të parë se kush duhet të bëhem për ta arritur atë.

Nëse nuk i shkruani qëllimet tuaja, me siguri do të përfundoni duke punuar për dikë që i ka shkruar.

Jeta më ndodh mua ose jeta ndodh përmes meje. Filloni me këtë zgjedhje.

Pse jeta do t’ju testojë? Sepse teoria nuk mbulon çmimin e pranimit në nivelet më të larta të qenies.

Nuk ju kërkohet t’i vini flakën vetes për të ngrohur njerëzit e tjerë.

Mund të dua të besoj. Madje mund të mendoj se besoj. Por kur unë vërtet besoj, jeta ndryshon menjëherë.

Mbushini e velat tuaja me Mirënjohje është mënyra më e gëzueshme për të udhëtuar në lumin e Jetës.”

Frustrimi është letra ambalazhi mbi dhuratën e të mësuarit.

Jeta është një proces në zhvillim sfidash dhe rritjeje. Mirë se vini në palestër.

Ndaloni përpjekjet për të luftuar rrymën e Jetës së lumit dhe përqendrohuni të pozicionoheni më mirë në lumë.

Pasuria nuk është gjë tjetër veçse perceptimi i bollëkut. Varfëria nuk është gjë tjetër veçse perceptimi i mungesës.

Pemët më të forta rriten në erërat më të forta, jo në tokën më të mirë.

Rruga drejt qëllimit tim do të shfaqet kur të jem mjaft i denjë për të ditur se nuk kam nevojë për qëllimin.

Heshtja është muzika e mençurisë.