“Porosis një kafe dhe një ëndërr për mëngjes. Deri në drekë kam bërë një plan. Deri në darkë…”/ Thëniet më të Bukura të Tate

©thepersonage.com

Emory Andrew Tate III (lindur më 1 dhjetor 1986) është një kikboksier, komentator dhe biznesmen britaniko-amerikan.

Tate pati një karrierë të suksesshme në kikboks dhe më vonë fitoi popullaritet në internet, veçanërisht në Youtube për dhënien e këshillave mbi të ashtuquajturat “teoritë jashtë Matricës” mbi marrëdhëniet.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Porosis një kafe dhe një ëndërr për mëngjes. Deri në drekë kam bërë një plan. Deri në darkë ëndrra është realizuar.

Një burrë duhet të mbrojë fizikisht gruan e tij. Por një grua duhet të mbrojë shpirtërisht burrin e saj. Ajo duhet të sjellë pozitivitet dhe gëzim.

Arroganca sjell vetëkënaqësi dhe vetëkënaqësia shkakton dështim.

Qëllimi nuk është paraja, është pushteti.

Shahu është jeta.

Lëvizja e kufizuar e Mbretit në shah paraqet kufizime në jetën si burrë. Një mbretëreshë ka lëvizje të pakufizuar për shkak të bukurisë së saj.

Kostoja është armiku i të varfërit, ndaj të varfërit përpiqen të kursejnë para. Koha është armiku i të pasurit, ndaj të pasurit përpiqen të kursejnë kohë.

Nëse nuk mund ta detyroni veten të bëni diçka që nuk dëshironi ta bëni, si do ta përballoni ndonjëherë veten përmes vuajtjes së kërkuar për madhështinë?

Mos e ngatërroni pyllin për pemët. Çdo veprim që ndërmerrni është duke formuar atë që jeni si person. Sa herë që flini, sa herë që jeni të padisiplinuar, po stërvitni veten se është në rregull. Një spirale në rënie drejt mediokritetit.

Bëni të pamundurën dhe nuk do të dyshoni më kurrë në veten tuaj.

Puna e palodhur dhe përkushtimi i ndan fituesit nga humbësit.

Gjeni një person që është aq i suksesshëm sa do të dëshironit të ishit, pyesni se çfarë të bëni, bëjeni atë dhe punoni shumë.

Liria do të vijë vetëm atëherë kur nuk do ta shkëmbeni më kohën tuaj me paratë.

Bëjini njerëzit e rëndësishëm të njohin fytyrën tuaj. Kjo është rruga juaj për të dalë.

A keni parë ndonjëherë një burrë të humbasë shpresën? Është absolutisht zemërthyese kur ndodh në një çast. Kur ndodh ngadalë, gjatë gjithë jetës, është shumë më pak dramatike. Disa do ta quajnë edhe… normale.

A keni përfituar nga ato pak gjëra që kontrolloni në të vërtetë? Apo ende shpreson të kesh fat?

Standardet e larta ju mbrojnë nga përvojat me cilësi të ulët.

Me sa njerëz realisht të pasur po flisni çdo ditë? Asnje? Një? Kjo është ajo që në fakt do t’ju shpëtojë nga ekzistenca e një skllavi. Rilidheni trurin tuaj.

Unë nuk kam ushqim në mëngjes. Nuk më pëlqen ideja e mëngjesit, zgjimi nga gjumi me ushqime të disponueshme në çast, të cilat nuk duhej ta gjuanit dhe ta vrisnit. Mëngjesi ngjall arrogancë dhe dembelizëm. Nuk do të ha derisa të kryhet puna. Në vend të kësaj, unë e nis ditën time me uri dhe kujtime.

U pasurova me qëllim. U bëra i fortë me qëllim. U bëra kampion me qëllim. Absolutisht asgjë nuk ishte një aksident. Ju jeni duke shpresuar dhe duke pritur. Kjo është një ëndërr.
Unë kisha një plan. Jo ëndrra.

Nëse jeni i njohur si i çmendur. Jeta juaj do të shkojë në një nga dy drejtimet. Suksesi absolut, ose fundi absolut. Por mund të jeni të sigurt se me shumë mundësi nuk do të përfundoni mesatarisht si të tjerët.

Intelekti nuk është asgjë pa energji. Idetë nuk janë asgjë pa energji. Njerëzit me energji të lartë fitojnë.

Është kë njihni ajo që e bën të rëndësishme atë që dini.

Mungesa e motivimit nuk është një problem real. Vetëm humbësit absolut ‘vuajnë’ me paaftësinë për t’u përpjekur për t’u bërë diçka.

Dëgjoni njerëzit e pasur. Është kaq e thjeshtë.

Humbja nuk i shqetëson shumicën prej jush. Shumica prej jush që e lexojnë këtë janë plotësisht të rehatshëm duke qenë një dështim absolut. Ju nuk keni standarde, synoni të jeni pak mbi mesataren, por nuk e kuptoni se shumica e njerëzve mbi mesataren janë gjithashtu humbës.

Shumica prej jush besojnë se puna juaj dhe disa investime të përgjysmuara do t’ju çojnë drejt lirisë financiare. Ju po përpiqeni të detyroni një kunj katror në një vrimë të rrumbullakët.

Shumica e njerëzve nuk kanë kontroll të vërtetë të jetës së tyre dhe janë krejtësisht të painteresuar për idenë e autonomisë.

Shumica e njerëzve të suksesshëm nuk kënaqeshin duke bërë atë që i bëri ata të suksesshëm. Megjithatë, ata kënaqeshin duke qenë të mirë në çdo gjë që bënin.
Pse të bëni diçka dhe të mos provoni? Pse të bësh diçka dhe të mos jesh më i miri?
Fituesit e kuptojnë këtë. Humbësit nuk e bëjnë.

Lejoni vetëm forcën dhe ambicjen.

Ju bëheni opsioni i saj i vetëm kur keni opsione.

Planifiko për 20 minuta, boom, mbaroi, ekzekutoje. Ju shpëtoni nga të gjitha rrëmujat në shtëpinë tuaj.

Njerëzit e pasur bëjnë çfarë të duan.

Kursimi i parave për të humbur kohë është një mesazh i fshehtë se koha juaj nuk është efektive. Ju tashmë humbni kohë, kështu që nuk keni nevojë të paguani më shumë.

Më trego një burrë me një mik dhe do të shoh një burrë që është i sinqertë.

Kur e jetoni jetën tuaj në rrëmujë dhe çorganizim të vazhdueshëm, si mund të prisni të jeni profesionist në ndonjë gjë tjetër?

Softueri që kontrollon mendjen tuaj u instalua nga shoqëria. Nga ata që ju respektuat dhe u bindeni. A keni analizuar ndonjëherë pse mendoni ashtu si mendoni dhe keni vendosur të ndryshoni kodin?

Nuk ka asnjë mënyrë të mirë për të vdekur. Ka mënyra të këqija dhe mënyra më të këqija. Nuk ka asnjë mënyrë për të vdekur që mund të presësh me padurim.

E quajnë thyerje zemre, edhe pse zemra juaj punon mirë. Nëse do ta quanin pushim mendjeje, do ta kuptonit se mund të kontrollohet. Së bashku me gjithçka tjetër.

Mendoni për të gjitha gjërat e mahnitshme që mund të kishit arritur deri tani nëse nuk do të ishit aq brutalisht dembelë. Imagjinoni gjithë kohën që keni humbur, çdo mundësi që keni lënë të kalojë, të gjitha këshillat e mira që keni injoruar me arrogancë.
Nëse do të ishit krijuesi juaj, a nuk do të neveriteshit gjithashtu?

Fitorja kërkon lojë të fortë pozicionale.

Pasuria fillon me mentalitetin tuaj.

Kur beson gjëra që janë haptazi të rreme, do të thotë që je i hapur për të besuar çdo gjë. Robi i përsosur është ai që nuk i dëgjon sytë e tij. Zgjohu!

Me kë flisni çdo ditë? Nga kush po mëson? Kush po ju modelon mendjen?
Të gjithë burrat që ju erdhën në mendje, kombinojini dhe kuptoni se ja ku po shkoni si mashkull. Ky është njeriu që po bëheni ngadalë.

Ju jeni pikërisht aty ku meritoni të jeni. I varfër? Atëherë paraja nuk është problemi juaj, problemi është truri juaj. Ju jeni arsyeja e varfërisë tuaj.

Nuk mund të ma transferosh atë që nuk e ndjen vetë.

Ju ofendoni vetë Zotin kur humbisni kohën tuaj. Për sa kohë do të vazhdoni të bëni asgjë të rëndësishme? Po ju mbaron koha për të bërë diçka të pabesueshme me jetën tuaj. Tik ​​tak.

Ju nuk jeni mirënjohës për diçka nëse nuk luftoni për ta mbajtur atë.

Ju jeni vetëm. Politikanët tuaj nuk mund t’ju shpëtojnë nga vetja juaj. Ju jeni vetëm. Sa më shpejt ta kuptoni, vetëm ju mund ta përmirësoni jetën tuaj.

Miqtë dhe familja juaj ju mësojnë se është në rregull të jesh skllav dhe se duhet të aspirosh të jesh një skllav i lumtur i rehatshëm. E cila është e mirë sipas standardeve të tyre, ata duan më të mirën për ju dhe kjo është gjithçka që mund t’ju mësojnë, është e vetmja gjë që dinë. Unë jam këtu për t’ju thënë se nuk është. Burrat nuk janë krijuar për skllavëri të lumtur. Matrica mund të prishet. Ju mund të fitoni.

Jeta juaj mund të jetë si një film. E zakonshme, e mërzitshme, mesatare, jeta juaj nuk ka nevojë të jetë kështu. Por çdo film i mirë ka një lloj rreziku. Heronjtë e tregimeve janë të gatshëm t’i marrin ato. A jeni ju?

Mendja juaj duhet të jetë më e fortë se ndjenjat tuaja.