“Sa herë që shihni një grua të suksesshme, do të shikoni edhe tre burra që po heqin dorë nga…”/ Thëniet më të Bukura për Gratë

©Dmitry Ageev

Unë besoj se jam i fortë kur gjithçka duket se po shkon keq.

Unë besoj se vajzat e lumtura janë vajzat më të bukura. Unë besoj se nesër është një ditë tjetër, dhe unë besoj në mrekulli.

Kur edukoni një burrë; edukoni një burrë. Kur edukoni një grua; edukoni një brez.

Sa herë që shihni një grua të suksesshme, do të shikoni edhe tre burra që po heqin dorë nga rruga e tyre në përpjekje për ta bllokuar.

Disa gra zgjedhin të ndjekin burrat, dhe disa zgjedhin të ndjekin ëndrrat e tyre. Nëse po mendoheni se në cilën rrugë të zgjidhni, mbani mend se karriera juaj nuk do të zgjohet kurrë që t’ju thotë se nuk ju do më.

Duhet një guxim i madh për t’i bërë ballë armiqve tuaj, por edhe më shumë për t’i bërë ballë miqve tuaj.

Është e mundur të ngjitesh në majë pa shkelur mbi njerëzit e tjerë.

Dyshimi është mbytës. Thjesht duhet të dini se kush jeni dhe çfarë përfaqësoni.

Jeta mpaket ose zgjerohet në proporcion me guximin tënd.

Ajo ishte e fuqishme jo sepse nuk kishte frikë, por sepse vazhdoi aq fort, pavarësisht frikës.

Dhe një ditë ajo zbuloi se ishte e ashpër dhe e fortë, dhe plot zjarr dhe se as ajo nuk mund ta mbante veten, sepse pasioni i saj digjte më shumë se frika e saj.

Merrni kritikat seriozisht, por jo personalisht. Nëse ka të vërteta ose merita në kritikë, përpiquni të mësoni prej saj. Përndryshe, lëreni të rrokulliset menjëherë larg jush…

Ne e kuptojmë rëndësinë e zërit tonë vetëm kur heshtim.

Mbrojtja më e mirë që çdo grua mund të ketë… është guximi.

Mos bëni kompromis me veten. Ju jeni gjithçka që keni. Nuk ka dje, as nesër, është e njëjta ditë.

Mënyra më e zakonshme sesi njerëzit heqin dorë nga fuqia e tyre është duke menduar se nuk kanë asnjë.

Një nga gjërat më guximtare që mund të bëni është të identifikoni veten, të dini se kush jeni, në çfarë besoni dhe ku doni të shkoni.

Të gjitha kanë brenda tyre një lajm të mirë. Lajmi i mirë është se ju nuk e dini se sa të shkëlqyeshme mund të jeni, sa mund të doni, çfarë mund të arrini dhe cili është potenciali juaj.

Askush nuk mund t’ju bëjë të ndiheni inferiore pa pëlqimin tënd.

Ju jeni më të fuqishme se sa e mendoni; je e bukur ashtu siç je.

Dëshiron të takosh dashurinë e jetës tënde? Shiko në pasqyrë.

Mënyra në të cilën ne mendojmë për veten tonë ka të bëjë me mënyrën sesi na sheh bota.

Nëse shikoni atë që keni në jetë, gjithmonë do të keni më shumë. Nëse shikoni atë që nuk keni në jetë, kurrë nuk do të keni mjaft.

Duhet të kesh besim në aftësinë tënde, dhe pastaj të jesh mjaft i fortë për të vazhduar.

Nëse nuk po bëni gabime, atëherë nuk po merrni vendime.

Nëse është një ide e mirë, shkoni përpara dhe bëjeni atë. Është shumë më e lehtë të kërkosh falje sesa të marrësh leje.

Nuk është puna juaj të më pëlqeni, është e imja.

Suksesin tim ia atribuoj kësaj: Unë kurrë nuk kam dhënë apo pranuar një justifikim.

Ajo që ju bën të ndryshëm ose të çuditshëm, kjo është forca juaj.

Përcaktoni suksesin sipas kushteve tuaja, arrini atë sipas rregullave tuaja dhe ndërtoni një jetë për të cilën jeni krenarë që jetoni.

Ne duhet të pranojmë që jo gjithmonë do të marrim vendimet e duhura, se ndonjëherë do të gabojmë rëndë – duke kuptuar se dështimi nuk është e kundërta e suksesit, është pjesë e suksesit.

Nëse jeni të suksesshëm, kjo ndodh sepse diku, dikur, dikush ju dha një jetë ose një ide që ju nisi në drejtimin e duhur. Mos harroni gjithashtu se ju jeni borxhli ndaj jetës derisa të ndihmoni një person me më pak fat, ashtu siç iu ndihmuan.

Unë kurrë nuk kam ëndërruar për suksesin. Kam punuar për të.

Sapo të kuptoni se çfarë shije ka respekti, ai ka shije më të mirë se vëmendja.

Çdo grua që i kupton problemet e drejtimit të një shtëpie do të jetë më afër për të kuptuar problemet e drejtimit të një vendi.

Një burrë duhet të bëjë atë që ka për të bërë një burrë. Një grua duhet të bëjë atë që ai nuk mundet.

Mendjet e mëdha diskutojnë idetë; mendjet mesatare diskutojnë ngjarje; mendjet e vogla diskutojnë për njerëzit.

Unë nuk dëshiroj që [gratë] të kenë pushtet mbi burrat; por mbi veten e tyre.

Nuk kam frikë nga stuhitë, sepse po mësoj të lundroj në anijen time.

Mos lejoni që dikush t’ju ​​grabisë imagjinatën, kreativitetin ose kureshtjen tuaj. Është vendi juaj në botë; eshte jeta jote.

Fjalët kanë fuqi. TV ka fuqi. Pena ime ka fuqi.

Fuqia nuk të jepet. Duhet ta marrësh.

Imagjinata e një zonje është shumë e shpejtë; hidhet nga admirimi në dashuri, nga dashuria në martesë në një moment.

Unë nuk jam zog; dhe asnjë rrjet nuk më fut në grackë: Unë jam një qenie njerëzore e lirë me një vullnet të pavarur.

Si grua nuk kam vend. Si grua nuk dua asnjë vend. Si grua, vendi im është e gjithë bota.

Asnjë grua nuk dëshiron t’i nënshtrohet një burri që nuk i nënshtrohet Zotit!

Kur një grua bëhet mikja e saj më e mirë, jeta është më e lehtë.

Nëse doni që diçka të thuhet, pyesni një burrë; nëse doni diçka të bëhet, pyesni një grua.

Gratë duhet të mësojnë të luajnë lojën siç bëjnë burrat.

Gratë kanë zbuluar se nuk mund të mbështeten në kalorësinë e burrave për t’u dhënë drejtësi.

Kam mësuar se për sa kohë që unë u përmbahem besimeve dhe vlerave të mia – dhe ndjek busullën time morale – atëherë të vetmet pritshmëri për të cilat duhet të jetoj janë të miat.

Ne duhet të riformësojmë perceptimin tonë se si e shohim veten. Ne duhet të rritemi si gra dhe të marrim drejtimin.

Nuk ka kufi për atë që ne, si gra, mund të arrijmë.

Unë nuk jam e lirë ndërsa çdo grua është e lirë, edhe kur prangat e saj janë shumë të ndryshme nga e imja.

Çlirimi i vetes ishte një gjë, të pretendosh pronësinë e asaj vetes së liruar ishte tjetër gjë.

Gratë janë udhëheqëse kudo që të shikoni – nga CEO që drejton një kompani Fortune 500 e deri tek shtëpiake që rrit fëmijët e saj dhe kryeson shtëpinë e saj. Vendi ynë u ndërtua nga gra të forta, dhe ne do të vazhdojmë të shembim muret dhe të sfidojmë stereotipet.

Suksesi, më mësuan ata, është ndërtuar mbi bazën e guximit, punës së palodhur dhe përgjegjësisë individuale. Përkundër asaj që disa besonin, suksesi nuk ndërtohet mbi pakënaqësinë dhe frikën.