Sa Herë të Humbësh Besimin te Vetja, Kthehu Këtu e Gjithçka do Ndryshojë

©Getty Images

Në një pikë të caktuar të jetës, ju pajtoheni me faktin se duhet të krijoni lumturinë tuaj pavarësisht kaosit dhe negativitetit përreth jush. Sidoqoftë, të menduarit pozitiv dhe zotërimi i jetës tuaj mund të jetë i vështirë në një botë që duket se dëshiron të na mbysë në çdo hap që bëjmë.

Të gjitha problemet me të cilat duhet të përballemi mund të na mposhtin, por duke marrë parasysh disa citate të fuqishme dhe të vërteta në jetë mund t’ju ndihmojë t’i mbani gjërat në perspektivë.

Herën tjetër kur të ndjeheni të dekurajuar ose do të dëshironi të hiqni dorë, mbani mend këto citate për jetën.

Mbi jetën 

“Kur isha 5 vjeç, nëna ime gjithmonë më thoshte se lumturia ishte çelësi i jetës. Kur shkova në shkollë, ata më pyetën se çfarë doja të bëhesha kur të rritesha. Unë shkrova “i lumtur”. Ata më thanë që nuk e kuptoja detyrën dhe u thashë atyre që nuk e kuptojnë jetën. ” – Xhon Lenon

“Lufta në të cilën jeni sot është duke zhvilluar forcën që ju nevojiten nesër.” – Robert Tew

“Ndërsa hedh një vështrim mbrapa në jetën time, e kuptoj se sa herë që mendoja se do të refuzohesha nga diçka e mirë, unë në të vërtetë po drejtohesha drejt diçkaje më të mirë.” – Steve Maraboli

“Sado e vështirë mund të duket jeta, gjithmonë ka diçka që mund të bësh dhe të kesh sukses”. – Stephen Hawking

“Fundi i shkëmbit u bë themeli i fortë mbi të cilin rindërtova jetën time.” – J.K. Rowling

Mbi karakterin

“Njerëzit që janë aq të çmendur sa të mendojnë se mund të ndryshojnë botën, janë ata që e bëjnë vërtetë.” – Steve Jobs

“Një njeri që pushton veten e tij është më i madh se ai që pushton një mijë burra në betejë”. – Buda

“Ajo që qëndron pas nesh dhe ajo që qëndron para nesh janë çështje të vogla në krahasim me atë që qëndron brenda nesh.” – Ralph Waldo Emerson

“Nëse vendosni gjithmonë kufizime, fizike apo të tjera, për gjithçka që bëni, do të ndikojë në punën dhe në jetën tuaj. Nuk ka kufij. Ka vetëm pllaja dhe nuk duhet të qëndroni atje, duhet të shkoni përtej tyre “. – Bruce Lee

“Logjika do t’ju çojë nga A në B. Imagjinata do t’ju çojë kudo.” – Albert Einstein

“Mos u lut për një jetë të lehtë. Lutuni për forcën për të duruar një të vështirë. ” – Bruce Lee

“Lëreni veten të tërhiqeni në heshtje nga tërheqja e çuditshme e asaj që vërtet e doni. Nuk do t’ju çojë në humbje.” – Rumi

“Nuk është masë e shëndetit të mirë të përshtatesh në një shoqëri thellësisht të sëmurë.” -Jiddu Krishnamurti

“Herën e parë që dikush ju tregon se kush janë ata, besojuni atyre.” – Maya Angelou

“Normalja është një iluzion. Ajo që është normale për merimangën është kaosi për mizën. ” – Maya Angelou

“Pyetja e vërtetë nuk është nëse ekziston jeta pas vdekjes. Pyetja e vërtetë është nëse jeni gjallë para vdekjes suaj. ” – Osho

Mbi potencialin

“Kur e lë të lirë atë që jam, bëhem ai që dua të jem.” – Lao Tzu

“Ai që kontrollon të tjerët mund të jetë i fuqishëm, por ai që ka nën zotërim veten e tij është akoma më i fuqishëm.” – Lao Tzu

“Mos pyesni veten për atë që i duhet botës; pyesni veten se çfarë ju mban të gjallë. Dhe pastaj shkoni dhe bëjeni atë. Sepse ajo që i duhet botës janë njerëzit e gjallë. ” – Harold Whitman

“Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë. Shumica e njerëzve thjesht ekzistojnë, kjo është e gjitha. ” – Oscar Wilde

“Ne nuk mund t’i zgjidhim problemet duke përdorur të njëjtin lloj të menduari që kemi përdorur kur i kemi krijuar ato.” – Albert Einstein

“Të gjithë janë gjeni. Por nëse gjykoni një peshk për aftësinë e tij për të ngjitur një pemë, ai do ta jetojë tërë jetën e tij duke besuar se është budalla ”. – Albert Einstein

“Ne jemi ato që bëjmë vazhdimisht; përsosmëria, pra, nuk është një veprim por një zakon ”. – Aristoteli

“Mos shkoni atje ku shtegu mund të çojë, përkundrazi, shkoni atje ku nuk ka shteg dhe lini një gjurmë”. – Ralph Waldo Emerson

“Jeta nuk është për të gjetur veten. Jeta ka të bëjë me krijimin e vetes. ” – George Bernard Shaw

Shpresojmë që këto citate t’ju ndihmojnë në jetë të mbani në mendje mendime pozitive dhe të besoni në veten tuaj kur gjërat shkojnë keq. Mos harroni se keni më shumë kontroll sesa mendoni mbi jetën tuaj, dhe mund të ndryshoni rrethanat nëse situata juaj aktuale nuk ju sjell lumturi.