Sa Herë të Ndjehesh se Nuk po Jep Maksimumin Tënd, Lexo Këto Thënie dhe Bëhu Gati…

©gettyimages

Ti je unik. Një origjinal. Nuk ka tjetër njeri si ty, kështu që pse të shqetësohesh dhe ta krahasosh veten me të tjerët.

Nuk ka nevojë të vëzhgoshc suksesin e dikujt tjetër – përqendrohu gjithmonë tek vetja dhe bëhu versioni më i mirë i vetes tende. Këtu janë 17 thënie që do të nxjerrin atë pjesën e mirë, që po fle pak si shumë atje thellë diku brenda teje.

Qëllimi nuk është të jesh më e mirë se ajo tjetra, por më e mirë se vetja jote e mëparshme.

Nuk je kurrë shumë e moshuar, shumë keq, shumë vonë, apo shumë e sëmurë për të filluar përsëri nga e para.

Ndryshimi është i barabartë me vetë-përmirësimin. Drejtohuni kah vendet që nuk keni qenë më parë.

Ju nuk mund ta mendoni veten si një personazh; duhet të merrni një çekiç dhe ta gdhendni vetë një tillë.

Sa fisnikë dhe të mirë mund të ishin të gjithë nëse, çdo mbrëmje para se të flinin gjumë, ata do të kujtonin në mendjet e tyre ngjarjet e tërë ditës dhe do të konsideronin saktësisht se çfarë ka qenë e mirë dhe e keqe. Atëherë ashtu pa e kuptuar, përpiqeni të përmirësoni veten në fillim të çdo dite të re.

6Bëni më të mirën derisa ta mësoni se cila është më e mira. Atëherë kur ta mësoni këtë, do të bëni edhe më mirë.

Sa herë që tundoheni të reagoni në të njëjtën mënyrë të vjetër, pyesni veten nëse dëshironi të jeni një i burgosur i së kaluarës apo një pëllumb i së ardhmes.

Jepni maksimumin nga vetja – sepse vetja është e gjithë ajo prej së cilës jeni të përbërë.

Edukimi formal do t’ju bëjë të jetoni; vetë-edukimi do t’ju bëjë të pasur.

Besoni tek vetja juaj! Kini besim në aftësitë tuaja! Pa një besim të përulur por të arsyeshëm në fuqitë tuaja nuk mund të jeni i suksesshëm apo i lumtur.

Unë nuk dua të jem sikur mentorët apo frymëzuesit e mi; unë mund të bëj shumë më shumë. Mos më keqkuptoni; unë kam nevojë që ata të më motivojnë dhe frymëzojnë, por potenciali im nuk mund të jetë kurrë si i tyre.

Unë jam në konkurs me veten time. Gjithmonë përpiqem të kaloj kufijtë e mi.

Për të dyfishuar të ardhurat dhe suksesin tuaj, trefishoni investimin tuaj në zhvillimin personal dhe mjeshtërinë profesionale.

Shumë prej nesh nuk po i jetojmë ëndrrat tona sepse ne po jetojmë me frikën tonë.

Pavarësisht se kush jeni, pa marrë parasysh atë që keni bërë, pavarësisht nga keni ardhur, gjithmonë mund të ndryshoni, të bëheni një version më i mirë i vetes.

Vendosni vetes një qëllim të madh të cilin nuk do të mund ta arrini derisa të bëhëni personi që mundet.