“Të mos bësh asgjë është shumë e vështirë si gjë, sepse nuk e di kurrë se kur…”/ Thëniet më të Bukura të Murray

©AP SCANPIX SWEDEN

Njëzet vjet më parë kishim Johnny Cash, Bob Hope dhe Steve Jobs. Tani nuk kemi as Cash, as Hope dhe as Jobs. Ju lutemi mos lejoni që Kevin Bacon të vdesë.

A nuk do të ishte stërvitja më argëtuese nëse kaloritë bërtisnin ndërsa i digjnit?

Të mos bësh asgjë është shumë e vështirë si gjë… sepse nuk e di kurrë se kur mbaron.

Nuk më pëlqen muzika e vendit, por nuk dua të denigroj ata që e duan. Dhe për ata që pëlqejnë muzikën country, denigrimi do të thotë të ‘ulësh volumin’.

Unë kam punuar në McDonald’s duke marrë pagën minimale. E dini se çfarë do të thotë kur dikush ju paguan pagën minimale? E dini se çfarë do përpiqej të thoshte shefi juaj? ‘Hej, nëse do të mund të të paguaja më pak, do ta bëja, por është kundër ligjit.

Gjithmonë kam dashur të isha dikush, por tani e kuptoj se duhet të isha më specifik.

Një bankë është një vend që do t’ju japë hua nëse mund të provoni se nuk keni nevojë për to.

Njerëzit thonë se paraja nuk është çelësi i lumturisë, por gjithmonë kam menduar se nëse ke mjaftueshëm para, mund të bësh një çelës.

Unë i shikoj burrat në të njëjtën mënyrë si i shikoj tatuazhet. Unë dua një, por nuk mund të vendos se çfarë dua dhe nuk dua të ngelem me një të tillë që thjesht do ta urrej dhe do të më duhet ta heq me shumë dhembje më vonë.

Do të ishte mirë të shpenzosh miliarda në shkolla dhe rrugë, por tani ato para nevojiten dëshpërimisht për reklama politike.

Çudia e vërtetë është të zgjohesh një mëngjes dhe të zbulosh se klasa jote e shkollës së mesme po drejton vendin.

Jam i sigurt se kudo që është babai im, ai po na shikon me përbuzje. Ai nuk ka vdekur, thjesht është shumë nënçmues.

“Çfarë është çifti?” e pyeta mamin. Ajo tha: “Dy ose tre”. Kjo ndoshta shpjegon pse martesa e saj u shemb.

Vetëm për shkak se keni hequr majmunin nga shpina, nuk do të thotë se cirku është larguar nga qyteti.

Unë refuzoj të bashkohem me ndonjë klub që do të më kishte si anëtar.

Arsyeja e vetme që disa njerëz humbasin në mendime është sepse është një territor i panjohur.

Le të ngatërrohen forcat e së keqes në rrugën për në shtëpinë tuaj.

Përfundova një libër të madh dje. 421 faqe. Është gjithë ajo ngjyrosje po ta mendoni.

Një ditë pa diell është si nata.

Nuk ka asnjë lindje dielli aq të bukur sa t’ia vlejë të më zgjosh për ta parë.

Nëse Zoti do ta kishte shkruar Biblën, rreshti i parë duhet të ishte “Është e rrumbullakët”.

Lulet e mia plastike u thanë sepse unë nuk pretendoja sikur po i ujisja.

Unë kam mjaftueshëm para për të më zgjatur pjesën tjetër të jetës sime… përveç nëse blej diçka.

Humori është vetëm një tjetër mbrojtje kundër universit.

Unë i thashë atij që komedi – komedi e vërtetë – nuk ishte vetëm të tregoja shaka. Bëhej fjalë për të thënë të vërtetën…

Unë nuk u ngjita në majë të zinxhirit ushqimor për të ngrënë karota.

Teoria shkencore që më pëlqen më shumë është se unazat e Saturnit janë të përbëra tërësisht nga bagazhet e humbura të linjave ajrore.

Në kohën kur një njeri është mjaftueshëm i mençur për të vështruar hapin e tij, ai është shumë i vjetër për të shkuar diku.

Nëse dikush tjetër po paguan për të, ushqimi thjesht shijon shumë më mirë.

Djali që shpiku rrethin e parë ishte një idiot. Djali që shpiku tre të tjerët, ai ishte një gjeni.

Për sa kohë bota po rrotullohet dhe rrotullohet, ne do të jemi të trullosur dhe do të bëjmë gabime.