“Të ndjesh mirënjohje dhe të mos e shprehësh është si të mbështjellësh një dhuratë dhe të mos…”/ Thëniet më të Bukura për Mirënjohjen

©Wikimedia Commons

Nga mirënjohja fillon gjithçka.

E për lexuesit tanë kemi sjellë një koleksion të bukur thëniesh që shpalosin në format më të bukura të saj fuqinë e mirënjohjes në jetën njerëzore.

Të bindur se do të pëlqeni shumë prej thënieve mëposhtë, ne duam që të na thoni cilën prej tyre vlerësuat si më të bukurën.

Të ndjesh mirënjohje dhe të mos e shprehësh është si të mbështjellësh një dhuratë dhe të mos e japësh atë.

Ndaloni tek bukuritë e jetës. Shikoni yjet dhe shihni veten duke vrapuar me ta.

Disa libra harrohen në mënyrë të pamerituar; asnjë nuk mbahet mend pa meritë.

Jini mirënjohës për atë që keni; do të përfundosh të kesh më shumë. Nëse përqendroheni në atë që nuk keni, kurrë nuk do të keni mjaft.

Dy provat më të vështira në rrugën shpirtërore janë durimi për të pritur momentin e duhur dhe guximi për të mos u zhgënjyer me atë që hasim.

Në fund të ditës, le të mos ketë justifikime, shpjegime, keqardhje.

Për të marrë vlerën e plotë të gëzimit duhet të kesh dikë me të cilin ta ndash.

Harrojeni të djeshmen – ajo tashmë ju ka harruar. Mos u djersit për të nesërmen – as nuk e ke takuar. Në vend të kësaj, hapni sytë dhe zemrën tuaj për një dhuratë vërtet të çmuar – të sotmen.

Shumë gjëra të mira mund të jenë të mrekullueshme!

Kur zgjoheni në mëngjes, mendoni se çfarë privilegji i çmuar është të jesh gjallë – të marrësh frymë, të mendosh, të shijosh, të duash – atëherë bëje atë ditë t’ia vlejë!

Pritshmëritë e mia u ulën në zero kur isha 21 vjeç. Gjithçka që atëherë ka qenë një bonus.

Është e bukur sesi, në këtë udhëtim të jetës, edhe pse mund të fillojmë në kohë dhe vende të ndryshme, rrugët tona kryqëzohen me të tjerët në mënyrë që të ndajmë dashurinë, dhembshurinë, vëzhgimet dhe shpresën tonë. Ky është një model i Zotit që unë e vlerësoj dhe e çmoj.

Shenja e pandryshueshme e mençurisë është të shohësh mrekullinë në të përbashkëtën.

Vetëm një vëzhgim: është e pamundur të jesh mirënjohës dhe i dëshpëruar. Ata me një mendim mirënjohës kanë tendencë ta shohin mesazhin në zhurmë. Edhe pse jeta mund t’i rrëzojë, mirënjohësit gjejnë arsye, qoftë edhe të vogla, për t’u ngritur.

Në shoqëritë ku burrat janë vërtet të sigurt për vlerën e tyre, gratë jo vetëm që tolerohen por vlerësohen.

Mos harroni, nevoja më e madhe emocionale e një personi është të ndihet i vlerësuar.

Problemi që kemi me mentalitetin e viktimës është se ne harrojmë të shohim bekimet e ditës. Për shkak të kësaj, shpirti ynë helmohet në vend që të ushqehet.

Jini të lumtur me atë që jeni dhe atë që bëni, dhe ju mund të bëni gjithçka që dëshironi.

Nëse nuk e përjetojmë kurrë të ftohtin e një dimri të errët, nuk ka shumë të ngjarë që ne të ushqejmë ndonjëherë ngrohtësinë e një dite të ndritshme vere. Asgjë nuk e stimulon oreksin tonë për gëzimet e thjeshta të jetës më shumë se uria e shkaktuar nga trishtimi ose dëshpërimi. Në mënyrë që të përfundojmë me sukses udhëtimin tonë të mahnitshëm të jetës, është jetike që ne të kthejmë çdo lot të errët në një margaritar urtësie dhe të gjejmë bekimin në çdo mallkim.

Ata që kanë aftësinë për të qenë mirënjohës janë ata që kanë aftësinë për të arritur madhështinë.

Dhjetë udhëtime të gjata rreth diellit që kur pashë atë buzëqeshje, por vetëm gëzim dhe mirënjohje që në një botë të vogël në pafundësi, për disa çaste në pafundësinë e kohës, ne ishim një.

Jeta nuk përbëhet nga minuta, orë, ditë, javë, muaj ose vite, por nga momente. Ju duhet të përjetoni secilën prej tyre para se ta vlerësoni.

Ne nuk mund të anulojmë një asgjë që kemi bërë ndonjëherë, por mund të marrim vendime sot që na shtyjnë drejt jetës që duam dhe drejt shërimit që na nevojitet.

Më mirë do të isha në gjendje të vlerësoja gjërat që nuk mund t’i kem, sesa të kem gjëra që nuk jam në gjendje t’i vlerësoj.

Një përqindje shumë e vogël e njerëzve në këtë botë do të përjetojnë dhe do të jetojnë sot. Kështu që shumë njerëz do të ngecin në një ditë tjetër, një herë tjetër që i traumatizoi dhe i bëri ata të cunguar shpirtërisht, kështu që ata humbasin këtë edhe këtë ditë.

Gjetja e lumturisë nuk duhet parë si gjetja e një gjilpëre në kashtë. Lumturia është brenda. Çdo ditë është një bekim që sjell një bollëk lumturie. Prandaj, gjetja e lumturisë duhet të jetë si gjetja e një dhurate në një grumbull dhuratash.

Ndonjëherë ne luftojmë atë që jemi, duke luftuar kundër vetes dhe natyrës sonë. Por ne duhet të mësojmë të pranojmë atë që jemi dhe të vlerësojmë atë që jemi bërë. Ne duhet ta duam veten për atë që jemi dhe kush jemi, dhe të besojmë në talentet tona.

Lidhja me ata që e dini se i doni, pëlqeni dhe vlerësoni ju rifreskon shpirtin dhe ju jep energji për të vazhduar të ecni përpara në këtë jetë.

Për të djeshmet dhe të sotmet, dhe të nesërmet mezi po pres – Faleminderit.

Të mos kesh para për të shpenzuar nuk do të thotë që ne nuk mund të kemi momente të shpenzuara mirë çdo ditë.

Unë do të pohoja se falënderimet janë forma më e lartë e mendimit dhe se mirënjohja është lumturia e dyfishuar nga çudia.

Mirënjohja është më e shëndetshmja nga të gjitha emocionet njerëzore. Sa më shumë të shprehni mirënjohje për atë që keni, aq më shumë ka të ngjarë të keni edhe më shumë për të shprehur mirënjohjen.

‘Faleminderit’ është lutja më e mirë që dikush mund të thotë. Unë e them atë shumë. Faleminderit shpreh mirënjohje ekstreme, përulësi, mirëkuptim.

Falënderimi është fillimi i mirënjohjes. Mirënjohja është përfundimi i falënderimit. Falënderimi mund të përbëhet vetëm nga fjalë. Mirënjohja tregohet në akte.

Shijoni gjërat e vogla, sepse një ditë mund të shikoni prapa dhe të kuptoni se ato ishin gjërat e mëdha.

Mirënjohja zhbllokon plotësinë e jetës. Ajo e kthen atë që kemi në të mjaftueshme, dhe më shumë. E kthen mohimin në pranim, kaosin në rend, konfuzionin në qartësi. Mund të kthejë një vakt në një festë, një shtëpi në një shtëpi, një të huaj në një mik.

Ndonjëherë ne duhet të shprehim mirënjohjen tonë për gjërat e vogla dhe të thjeshta si aroma e shiut, shija e ushqimit tuaj të preferuar ose tingulli i zërit të një të dashuri.

Mënyra për të zhvilluar më të mirën që ka tek një person është përmes vlerësimit dhe inkurajimit.

Mirënjohja është pasuri. Ankesa është varfëri.

Unë do të pohoja se falënderimet janë forma më e lartë e mendimit; dhe ajo mirënjohje është lumturi e dyfishuar nga çudia.

Vlerësimi është një gjë e mrekullueshme. Bën që ajo që është e shkëlqyer tek të tjerët të na përkasë edhe neve.

Zhvilloni një qëndrim mirënjohjeje dhe falënderoni për gjithçka që ju ndodh, duke e ditur se çdo hap përpara është një hap drejt arritjes së diçkaje më të madhe dhe më të mirë se situata juaj aktuale.

Mirënjohja është shenja e shpirtrave fisnikë.

Meqenëse nuk mund të marrim atë që na pëlqen, le të na pëlqejë ajo që mund të marrim.

Mirënjohja gjithashtu ju hap sytë ndaj potencialit të pakufishëm të universit, ndërsa pakënaqësia mbyll sytë tuaj ndaj tij.

Çdo mëngjes, zgjohem dhe mendoj për 10 gjëra të ndryshme për të cilat jam mirënjohës, dhe vazhdoj ta përhap atë dashuri gjatë gjithë ditës, duke përfytyruar, medituar dhe rritur gjithmonë.

Kur një person nuk ka mirënjohje, diçka mungon në njerëzimin e tij ose të saj.

Kur japim me gëzim dhe pranojmë me mirënjohje, të gjithë bekohen.

Ecni sikur po puthni Tokën me këmbët tuaja.

Ndiqni atë që ju tërheq zemrën, jo atë që ju bie në sy.

Filloni çdo ditë me një mendim pozitiv dhe një zemër mirënjohëse.

Ji mirënjohës për gjithçka që ndodh në jetën tënde; është e gjitha një përvojë.

Falja e vërtetë është kur mund të thuash: Faleminderit për atë përvojë.

Gjithmonë mbani mend njerëzit që ju kanë ndihmuar gjatë rrugës dhe mos harroni të ngrini lart dikë.

Pranimi i së mirës që tashmë keni në jetën tuaj është themeli për të gjithë bollëkun.

Ne duhet të gjejmë kohë për të ndaluar dhe falënderuar njerëzit që bëjnë ndryshimin në jetën tonë.