“Unë mbaj gjashtë shërbëtorë të ndershëm, emrat e tyre janë: çfarë, pse, kur…”/ Thëniet më të Bukura të Kipling

©Wikimedia Commons

Joseph Rudyard Kipling ishte një gazetar, shkrimtar tregimesh, poet dhe romancier anglez. Ai lindi në Indi, vendi që frymëzoi shumë nga krijimet e tij.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion me thëniet më të bukura të tij.

Ne i lexojmë të gjitha komentet tuaja, dhe presim të na thoni cilën prej thënieve mëposhtë pëlqyet më së shumti.

Unë mbaj gjashtë shërbëtorë të ndershëm (ata më mësuan gjithçka që dija); emrat e tyre janë: çfarë, pse, kur, si, ku, dhe kush.

Ai u mbështjell me citime – siç do të mbështetej një lypës në mantelin vjollcë të Perandorëve.

Unë gjithmonë preferoj të besoj më të mirën për të gjithë; kursen kaq shumë telashe.

Unë kurrë nuk kam bërë një gabim në jetën time; të paktën, asnjëherë ndonjë që nuk mund ta shpjegoja më pas.

Ne të gjithë jemi ishuj që i ulërasim gënjeshtra njëri -tjetrit në detin e keqkuptimit.

Nëse historia do të mësohej në formën e historive, ajo nuk do të harrohej kurrë.

Intuita e një gruaje është shumë më e saktë sesa siguria e një burri.

Nga të gjithë gënjeshtaret në botë, ndonjëherë më të këqijat janë frikërat tona.

Merruni seriozisht me gjithçka që ju pëlqen, përveç vetes tuaj.

Asnjë çmim nuk është shumë i lartë për të paguar për privilegjin e zotërimit të vetes.

Duhet të mësosh të falësh një burrë kur ai është i dashuruar. Ai është gjithmonë një telash.

Kopshtet nuk bëhen duke kënduar “Oh, sa bukur!” dhe ulur në hije.

Nuk ka mëkat aq të madh sa injoranca. Mbaje mend këte.

Bota është shumë e bukur, dhe është shumë e tmerrshme-dhe nuk i intereson jeta jote, e imja apo ndonjë gjë tjetër.

Ne kemi dyzet milionë arsye për dështim, por asnjë justifikim të vetëm.

Kjo është një jetë e shkurtër, por në shkurtësinë e saj na ofron disa momente të shkëlqyera, disa aventura kuptimplota.

Zemra ime është shumë e lodhur.

Tani, mos u zemëro pasi ke pasur frikë. Ky është lloji më i keq i frikacakut.

Të gjithë njerëzit si ne janë ne, dhe të gjithë të tjerët janë ata.

Kushti i parë për të kuptuar një vend të huaj është ta nuhasësh atë.

Azia nuk do të civilizohet sipas metodave të Perëndimit. Ka shumë Azi dhe ajo është shumë e vjetër.

Një mjegull gri e hollë varej mbi qytet dhe rrugët ishin shumë të ftohta; sepse vera ishte në Angli.

Udhëton më shpejt, kush udhëton vetëm.

Zemra ime është e rënduar me gjërat që nuk i kuptoj.

Të gjithë janë pak a shumë të çmendur në një pikë.

Tani India është një vend përtej të gjithë të tjerëve, ku nuk duhet të merren gjërat shumë seriozisht – dielli i mesditës përjashtohet gjithmonë.

Fiksioni është motra më e madhe e së Vërtetës. Padyshim. Askush në botë nuk e dinte se çfarë ishte e vërteta derisa dikush të kishte treguar një histori.

Sepse Kim nuk bëri asgjë me një sukses të jashtëzakonshëm.

Nëse mundeni të mendoni – dhe të mos i bëni mendimet qëllimet tuaja.