“Unë sillem sikur çdo gjë të jetë mirë. Por thellë, brenda këpucës sime, çorapi im…”/ Thënie të Bukura për Jetën

©Wikimedia Commons

Për kënaqësinë e lexuesve tanë kemi sjellë një koleksion të bukur thëniesh për jetën, të cilat të vërtetën e tyre e përcjellin në një formë mjaft argëtuese.

Ne jemi të bindur se do t’i pëlqeni shumë, ndaj, në përfundim të leximit presim të na thoni cilën prej tyre pëlqyet më së shumti.

Unë sillem përreth sikur çdo gjë të jetë mirë. Por thellë, brenda këpucës sime, çorapi im po rrëshqet.

Nëse nuk duhet të hamë ushqime në mes të natës, pse ka një dritë në frigorifer?

Pra, rezulton se të jesh i rritur është me të vërtetë një kërkim në Google se si të bësh gjëra.

Mos hiq dorë nga ëndrrat tuaja. Vazhdo te flesh!

Mundësia humbet nga shumica e njerëzve sepse është e veshur me tuta dhe duket si punë.

Nëse përpiqeni të dështoni dhe keni sukses, cilën keni bërë?

Nëse do të mendoni, mund të mendoni edhe për gjëra të mëdha.

Bimët e mia të rreme u thanë sepse nuk bëra sikur i ujisja.

Ju duhet të paguani për mëkatet tuaja. Nëse keni paguar tashmë, ju lutemi injoroni këtë njoftim.

Është krejt në rregull të shikosh të kaluarën dhe të ardhmen. Thjesht mos ia ngul sytë.

Merrni faktet tuaja së pari, pastaj ju mund t’i shtrembëroni ato si të doni.

Duhet të jem i suksesshëm sepse më pëlqejnë gjërat e shtrenjta.

Të urresh njerëzit është si të djegësh shtëpinë tënde për të hequr qafe një mi.

Jam bekuar me një gen qesharak që më bën të shijoj jetën.

Dëgjoni, buzëqeshni, pajtohuni dhe pastaj bëni gjithçka që do të bënit gjithsesi.

Urtësia vjen nga përvoja. Përvoja është shpesh rezultat i mungesës së mençurisë.

Arsyeja pse flas me veten është sepse jam i vetmi përgjigjet e të cilit i pranoj.

Shpirtrat e mëdhenj kanë hasur gjithmonë në kundërshtim të dhunshëm nga mendjet mediokre.

Kam kuptuar diçka. E ardhmja është e paparashikueshme.

Ju rriteni ditën kur keni të qeshurën tuaj të parë të vërtetë – me veten tuaj.

Mos harroni, sot është e nesërmja për të cilën jeni shqetësuar dje.

Aspirojmë të frymëzojmë para se të skadojmë.

Unë kurrë nuk kam qenë vërtet i çmendur, përveç rasteve kur zemra më prekej.

Mendoni majtas dhe mendoni djathtas dhe mendoni posht dhe mendoni lart. Oh, mendon se mund të mendosh vetëm nëse provon!

Jini të sjellshëm me budallenjtë. Mund të përfundoni duke punuar për ta. Ne të gjithë mundëm.

Duke punuar me besnikëri tetë orë në ditë, mund të arrini të bëheni shef dhe të punoni dymbëdhjetë orë në ditë.

Ne jemi të gjithë këtu në tokë për të ndihmuar të tjerët; për çfarë janë të tjerët këtu nuk e di.

Rruga drejt suksesit është e mbushur me shumë vende joshëse parkimi.

“Optimist: dikush që mendon se të bësh një hap prapa pasi ke bërë një hap përpara nuk është një fatkeqësi, është më shumë si një cha-cha.

Edhe nëse jeni në rrugën e duhur, do t’ju kalojnë sipër nëse thjesht uleni aty.

Më mirë të heshtësh dhe të konsiderohesh budalla sesa të flasësh dhe t’ua heqësh çdo dyshim.

Drita udhëton më shpejt se zëri. Kjo është arsyeja pse disa njerëz duken të ndritshëm derisa t’i dëgjoni të flasin.

Qeni mesatar është një person më i mirë se personi mesatar.

Nëse doni që fëmijët tuaj t’ju dëgjojnë, përpiquni të flisni butë me dikë tjetër.

Bota është plot me gjëra magjike që presin me durim që mendjet tona të bëhen më të mprehta.

Shenja më e sigurt se jeta inteligjente ekziston diku tjetër në univers është se ajo nuk është përpjekur kurrë të na kontaktojë.

Paraja nuk do të blejë lumturi, por do të paguajë pagat e një stafi të madh kërkimor për të studiuar problemin.