“Veprimet e mia janë ato që më përfaqësojnë mua si qenie njerëzore, jo fjalët e …”/ Thëniet më të Bukura të Streep

©Fox.it

Meryl Streep është një aktore e shkëlqyer, por mbi të gjitha ka treguar se është një grua e admirueshme, duke korrur suksese dhe duke tërhequr admirues kudo që shkon.

Po flasim për një grua enigmatike, me maturi dhe karakter që ka bërë një vend të pazëvendësueshëm në zemrën e Hollivudit dhe atë të ndjekësve të saj.

Ajo shembulli i personit që e ka krijuar vetë veten, jo në imazhin dhe ngjashmërinë e asaj që pritet nga një grua në industrinë e filmit.

Autenticiteti i saj, marrëzia e saj, ndjeshmëria e saj dhe shpejtësia e pakrahasueshme e interpretimit janë aspektet që bien në sy më shumë te Meryl Streep.

Dimë pak për jetën e saj private që kur u martua me bashkëshortin aktual. Një fakt për t’u theksuar duke pasur parasysh se funksionon në një mjedis ku shtypi tabloid ka fuqi të madhe, i aftë për të ngritur apo tërhequr zvarrë njerëz të patrembur në kërkim të polemikave.

Ne e dimë se Meryl Streep e donte thellësisht John Cazale, i cili vdiq nga kanceri në 1978. Ne e dimë se ajo ishte me të në çdo kohë dhe se ky bashkim ishte inkurajues dhe i admirueshëm për ata që e menduan atë.

Don Gummer erdhi në jetën e saj për t’u bërë dashuria e saj e dytë dhe përfundimtare e madhe. Meryl Streep ka thënë gjithmonë se nuk e ka kaluar ende humbjen e Cazale, por se Gummer e ka mësuar atë se jeta vazhdon dhe se ajo pjesë për të eksploruar mund të jetë gjithashtu e mrekullueshme. Në mënyrën e tij, në një mënyrë tjetër.

Le të shqyrtojmë disa prej tyre:

Veprimet e mia janë ato që më përfaqësojnë mua si qenie njerëzore, jo fjalët e mia.

Askush të mos m’i largojë rrudhat e ballit, të fituara nga habitë dhe bukuritë e jetës; Ose ato të gojës sime, që tregojnë sa kam qeshur e sa kam puthur; Dhe as qeskat nën sy: në to është kujtimi se sa shumë kam qarë. Ato janë të miat dhe janë të bukura.

Nuk kam më durim për disa gjëra, jo sepse jam bërë arrogante, por thjesht sepse kam arritur në një pikë të jetës sime ku nuk kam dëshirë të humbas më kohë me atë që nuk më pëlqen apo më lëndon. Nuk kam durim për cinizëm, zili, kritika të tepruara dhe kërkesa të çdo natyre. Kam humbur vullnetin për të kënaqur ata që nuk më pëlqejnë, për të dashur ata që nuk më duan dhe për të buzëqeshur për ata që nuk duan të më buzëqeshin. Nuk i kushtoj më asnjë minutë nga koha ime atyre që gënjejnë ose duan të manipulojnë veten ose njerëzit e tjerë.

Vendosa të mos jetoj me shtirje, hipokrizi, sipërfaqësi, pandershmëri dhe lëvdata boshe. Nuk duroj dot përzgjedhjet selektive dhe mendjemadhësi akademike. Nuk duroj dot konflikte dhe krahasime. Besoj në një botë që i përfshin të kundërtat dhe prandaj i shmang njerëzit me karakter të ngurtë dhe jofleksibël.

Në miqësi nuk më pëlqen mungesa e besnikërisë dhe tradhtia. Nuk shkoj fare mirë me ata që nuk dinë të lavdërojnë apo inkurajojnë njerëzit. Më kanë mërzitur ekzagjerimet dhe e kam të vështirë të pranoj ata që nuk i duan kafshët. Dhe mbi të gjitha nuk kam më durim për ata që nuk e meritojnë durimin tim.

Veprimet e mia janë ato që më përfaqësojnë mua si qenie njerëzore, jo fjalët e mia.

Kënaqësia e menjëhershme nuk vjen mjaftueshëm shpejt.

Familja ime është e para, ka qenë gjithmonë dhe do të jetë gjithmonë.

Mos e ngatërroni të kesh një diplomë kolegji me të pasurit një arsim. Titulli është një letër, edukimi është të përgjigjesh kur të thonë mirëmëngjes.

Dhurata e madhe e qenieve njerëzore është se ne kemi fuqinë e ndjeshmërisë.

Gjithmonë mbani bindjet tuaja në çdo fushë të jetës tuaj, jepni zemrën tuaj në punë dhe prisni më të mirën nga të gjithë.

Në fund, ajo që ka rëndësi është se si ndiheni. Jo ajo që të tha nëna jote. Jo çfarë ju tha një aktore tjetër. Jo ajo që të kanë thënë të gjithë, por ai zëri i vogël por i fshehur brenda teje.

Më mirë të jem rebele sesa skllave. U bëj thirrje grave të rebelohen.

Disa njerëz janë të mbushur me dhembshuri dhe dëshirë për të bërë mirë, dhe të tjerë thjesht besojnë se asgjë nuk do të bëjë ndryshim.

Nëse ke një tru, je i detyruar ta përdorësh.

Duhet ta pranosh se do të plakesh. Jeta është e vlefshme dhe kur ke humbur shumë njerëz, kupton se çdo ditë është një dhuratë.

Gra: mos u shqetësoni për pamjen tuaj. Çfarë ju bën të ndryshme apo të çuditshme; kjo është forca juaj.

Mëmësia ka një efekt shumë humanizues. Gjithçka e saj shkon deri te gjërat thelbësore.

Duhet të vazhdosh të bësh atë që bën. Është mësimi më i rëndësishëm që kam nxjerrë nga bashkëshorti im, ai gjithmonë thotë: Vazhdo, fillo nga fillimi.

Këto janë disa nga reflektimet jetike dhe për rrjedhojë intime që Meryl Streep i ka lënë trashëgim shoqërisë. Të ndash mendimet e tua është një akt i madh bujarie, por është gjithashtu, pa dyshim, e vështirë që disa nga këto fjalë të mos na pëlqejnë e të duam t’i ruajmë diku për të mos i humbur, sepse ato janë plot kthjelltësi, siguri dhe thjeshtësi.