Shoferi i kamionit ndaloi makinën dhe e zuri gjumi në timon… befas, dëgjoi një bukuroshe që e thirri!

Pas një rruge veçanërisht të vështirë shoferi i maunes hapi krahun, e ndaloi makinën në anë të rrugës, u mbështet në timon dhe e zuri gjumi. Befas dëgjoi një zë:

– Ju lutem, mund të më ndihmoni?

Ishte një femër shumë e bukur, e tipit Brixhidë Bardo, e cila i tha, që kishte makinën me defekt. Shoferi zbriti nga maunia, u afrua te makina e bukuroshes, i hodhi një sy motorit, diçka shtrëngoi dhe pas pesë minutave makina u ndez.

– Shumë faleminderit! Jeni shumë i sjellshëm, kurse unë egoistja ju prisha gjumin. Më vjen shumë zor! Por ju nuk flini dot në makinë… Shkojmë nga unë, ju do të pushoni… E kam afër shtëpinë.. Nesër mund të ktheheni te kamioni juaj, i freskët dhe i çlodhur.

Të fle te ju? – mërmëriti ai, pa u besuar veshëve.

Po, po, – ia priti ajo.

Ata hipën në makinën e saj dhe pas gjysmë ore arritën te një vilë luksoze në mes të një parku të madh. Te dhoma e ngrënies qe shtruar darka e pasur.

Pa shiko! – iu drejtuar shoferi të panjohurës. – Sa bukur! Ju jeni magjistare e vërtetë!

Ndoshta! – buzëqeshi tjetra!

Pas darkës ajo e gostiti shoferin me konjak të zgjedhur dhe i tha:

– E shoh, që jeni shumë i lodhur. Ejani, ju kam përgatitur shtratin në dhomën e kaltër. 

Atë gati po e zinte gjumi, kur papritur u dëgjuan të trokitura të lehta te dera, ai u ngrit dhe, nën dritën e hënës, që hynte nga dritaret e mëdha, dalloi bukuroshen, që mbante veshur vetëm… një varëse me perla. Ajo iu afrua dhe i përshpëriti:

– Kam frikë të fle vetëm, më hapni edhe mua një vend:

Natyrisht! – nxitoi të përgjigjej ai.

Vajza iu ngjit pas trupit dhe vijoi:

– Lëviz edhe pak, jam shumë ngushtë…

Ai bëri pak më tutje dhe… u rrëzua nga kabina e maunes… Kishte qenë në ëndërr. Sapo u zgjua!